Analiza DW: Kultura oružja živi u Srbiji, a Vučić najavljuje razoružavanje

Ostavite komentar


  1. Zna se kako se resavaju problemi KORUPCIJA das lovu da poguras resenje problema i ETO RESENJA. ZATO SE PROLONGIRA

  2. Oružja ima dosta, ali najvažnije je što je Vučić naredio razoružanje gradjana jer samo tako možemo sprečiti ovakve katastrofe.

  3. I niko ziv ni da spomene ruske paravojne kampove za maloletnike po šumama Srbije kao da vi novinari imate amneziju ili je to tabu tema?

  4. U cilju sprecavanja ovakvih tragedija i povecanja bezbednosti svih gradjana Srbije ovakve mere je neophodno sprovesti kao i sve sto ostalo sto je predsednik predlozio! Ovakvim tragedijama se mora stati na put!

  5. Srpski ,,zakonopisci,, su poznati po blago receno ,,preterivanju,,
    Policija,kada je pozoves se veoma ,,ljuti,,sto je uznemiravas.Ili ono ,,prijavio te komsija,,
    Uglavnom oni sto ,,primaju plate od poreskih obveznika,, su uglavnom arogantni,nevaspitani i neobuceni.
    Licna ili drustvena odgovornos.Ovo u zadnjim tragicnim dogadjajima se sve svodi na ,,licnu odgovornost,,
    Roditelji su totalno zakazali kod ,,deteta,,Lagali su sami sebe.Kod ovog drugog je totalni manijak(bilo ih je i bice)
    Cak iako ,,iritirano drustvo,,nece pomoci da oruzja bude manje,al ce represija da ga jos vise otera u ,,ilegalu,,
    Sta bi sa ovalnoscu diskova za kocenje,to je dokaz ,,arogantnosti zakonopisca,,Sta bi sa zakonom o psima,ispadose vredniji od dece.Sta bi sa zakonom o samodbrani(policija ga inicirala)
    Odgovor je,arogancija,neodgovornost za svoj rad i dela,vladaju Srbijom.
    Razoruzaj Srbiju,a onda ces lopovima,kriminalcima da kuvas kafu kad dodju a milicija ce da kontrolise i upada u tvoj posed kad god nekom ,,nekom lokalnom serifu padne napamet,,da vidi dali respektiras ,,zakonopisca,,
    Zapad vec likuje ,,Vucic razoruzava Srbe,,onda ce nam ,,opozicija i pozicija,, organizuju ,,demokratiju ala kurti,

  6. Nepoverenje postoji pre svega u policiju. Policija nije došla u moju zgradu kada su bile bakljade 2020., zvali smo ih jer su navijački huligani divljali po hodnicima i maltretitali stanare Policija nije došla u Hercegovačku. Građani Srbije nemaju razloga da se osećaju bezbedno.

  7. Prvorođeni se naoružava, narodu naređuje da se razoruža. Pri tom je jasno da su u okruženju gotovo sve zemlje članice NATO i da protiv njih neće ratovati. Pa, čemu vodi sve ovo?

  8. Mnogo će značiti to, što će Srbija imati manje oružje, samim tim smanjicemo tragedije!

  9. Verujem da će mnogo značiti to što će u Srbiji samo njih 40000 imati oružje, a ostalo sve otkupiti!

  10. Devedesete su odavno zavrsene vreme je da se razoruža narod koji je nemaran

  11. Najveći problem nije registrovano oružje nego ne sprovođenje zakona i ignorisanje pravnog sistema. Tako je dotični naredio protivpravno rušenje u Hercegovačkoj, policija nije došla na poziv, jer ne radi u službi građana nego u službi vladajuće stranke, i time urušio sve pravne norme. Postavljanjem nekompetentnih, no poslušnih, na važne položaje okružio je sistem bezvlašća. U policiju ne verujem da će zaštititi moju porodicu i mene i zato ne odobravam da se oduzima registrovano oružje, u ostalom teško da je dotični iz Mladenovca imao dozvolu za kalašnjikov, a da je bio prisutan neko da oružjem možda je mogao sprečiti tragediju. Problem je sistem koji je ustrojio Vučić, a to je sistem u kom se narod deli na „nas i njih“, i mržnja koja iz toga proizilazi.

  12. Tačno je da kultura oružja je dio srpske tradicije i naslijeđa, te stoga ima veliku važnost za našu kulturu i identitet, ali to ne znači da svakom treba danas u Srbiji da poseduje oružije.

  13. Mnogi ljudi u Srbiji smatraju da je posjedovanje oružja važan dio prava na samoodbranu i zaštitu svog doma, ali danas na žalost dolazimo do problema gde posedovanje oružija prerasta u problem bezbednosti građana na ulicama širom Srbije.

  14. Srbija je dugo vremena bila izložena različitim sigurnosnim izazovima, a posjedovanje oružja u mnogim slučajevima je pomoglo u zaštiti građana i države, ali na supot tome predsedni Srbije mora poštriti mere posedovanja oružija da bi se smanjila mogućnost stradanja nevinih građana Srbije.

  15. Naši dedovi i pradedovi su držali puške na zidovima kuća to je tradicija pa niko nije radio ovakve stvari. Znaci problem je negde drugde

Ostavite komentar


Društvo

Ko sprečava đake da pohađaju versku nastavu: Ministarstvo prosvete za Danas povodom navoda SPC 10

Ko sprečava đake da pohađaju versku nastavu: Ministarstvo prosvete za Danas povodom navoda SPC

„Ministarstvo prosvete ne raspolaže informacijama da je bilo gde u obrazovno-vaspitnim ustanovama onemogućavano učenicima da pohađaju obavezni izborni program verska nastava, od strane rukovodilaca ustanova. Ukoliko postoje saznanja o drugačijem postupanju direktora škola, potrebno je obavestiti Ministarstvo prosvete kako bi moglo da preduzme odgovarajuće korake“.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.