Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić rekao je juče da bi novinar nedeljnika „Vreme“ Dejan Anastasijević , na koga je pre šest meseci izvršen bombaški napad, trebalo da kaže policiji „ono što možda ne može javno“.
Anastasijević je prošle nedelje naveo „da ima saznanja“ da se njegovo ime nalazi na spisku potencijalnih svedoka koje bi trebalo eliminisati ili zaplašiti, a koji je lider SRS Vojislav Šešelj poslao iz pritvora Haškog suda, gde se nalazi zbog optužbe za ratne zločine, preko supruge Jadranke.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić rekao je juče da bi novinar nedeljnika „Vreme“ Dejan Anastasijević , na koga je pre šest meseci izvršen bombaški napad, trebalo da kaže policiji „ono što možda ne može javno“.
Anastasijević je prošle nedelje naveo „da ima saznanja“ da se njegovo ime nalazi na spisku potencijalnih svedoka koje bi trebalo eliminisati ili zaplašiti, a koji je lider SRS Vojislav Šešelj poslao iz pritvora Haškog suda, gde se nalazi zbog optužbe za ratne zločine, preko supruge Jadranke. Jočić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da bi pravi put bio da Anastasijević dođe u policiju i kaže sve detalje kako bi se taj „vrlo neprijatan i opasan događaj rešio“.
– Mi mesecima radimo, tu su hiljade ljudi koje smo iskontrolisali, automobila koji su bili tamo te večeri – naglasio je ministar policije. On je dodao da očekuje će Anastasijević reći policiji sve detalje kojima raspolaže.
– Svoja saznanja o spisku i načinu na koji je prosleđen već sam rekao policijskim inspektorima beogradskog SUP u neformalnom razgovoru. Inspektori nisu tražili da napišem zvaničnu izjavu o tome. Takođe, u neformalnom razgovoru pre dve, tri nedelje sam to rekao i tužiocu – izjavio je za Danas Dejan Anastasijević. On je dodao da beogradske inspektore nije o tome obavestio odmah nakon bombaškog napada, već nakon primanja anonimnog pisma.
– Inspektori su došli zbog anonimnog pisma koje je prosleđeno Vremenu, pa sam tokom razgovora spomenuo i svoja saznanja – naglasio je Anastasijević.
Kako navode za Danas iz tužilaštva, sve informacije do kojih se dođe u vezi nekog slučaja bez zadržavanja se prosleđuju policiji i obrnuto, ali ne mogu da govore o konkretnim informacijama, jer je to službena tajna.
Prema rečima našeg sagovornika iz Tužilaštva, bilo je pokušaja da se slučaj Anastasijevića pravno okvalifikuje kao pokušaj ubistva, ali je na insistiranje republičkog javnog tužilaštva ipak okvalifikovan kao terorizam. Naš sagovornik je rekao da su određene istražne radnje već urađene, kao i da su saslušani neki od svedoka, i dodao da se i dalje radi na rasvetljavanju tog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari