Anders Tegnel: Omiljeni epidemiolog

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Doktor uživa poverenje. Tako i treba. Samo se pitam koliko ovi naši stručnjaci u vreme korone uživaju ugleda? Lekarima i sestrama u prvoj liniji borbe svaka čast i kapa dole.

  2. Ima kojones za rizik. Vreme će pokazati da li se rizik u potpunosti isplatio.
    Naravno, uzimajući u obzir ekonomske parametre

  3. Anders Tegnel je stekao poštovanje velikog broja ljudi širom sveta i to ne samo u Švedskoj. Domaćim epidemiolozima, koji su istupali u javnosti, ne veruje baš mnogo ljudi, pre svega zbog toga što su rado postali instrument, političkih i drugih interesnih grupa, a uz to nisu pokazali ni gram sposobnosti samostalnog razmišljanja i analize. Možda je baš u tome razlika između Tegnela i stotina drugih doktora. Kada čovek takvog obrazovanja i iskustva kao što je Anders Tegnel nepretenciozno izjavi da stalno razmišlja šta može da se uradi bolje i da treba biti spreman na promene, to uliva poverenje i izaziva divljenje, bez obzira na to da li je izabrana strategija bila najbolja moguća. To ne znamo mi koji nismo stručni, ali ne znaju ni stručnjaci i zato mi mnogo smeta kada neki kod nas arogantno licitiraju koliko hiljada žrtava smo mogli da imamo da je bilo ovako ili onako. Sve bi bilo drugačije da domaći stručnjaci imaju integritet ličnosti i izuzetnost, ali takvi su već davno otišli negde daleko gde se takvi kvaliteti adekvatno vrednuju.

  4. kod nas se kupuju diplome,,,,oni koji se otkriju,,,ne snose nikakvu odgovornost,,,ali se se kod nas intelektualci toliko trude da da pokazy koliko su pametni da ispadaju jadni i bedni,,,sami smo krivi,,,kada najeci olos vodi srbiju vec decenijama,,,,,

  5. Ne valjaju vam srpski stručnjaci, a kod dođe zort prknu, aj doktere pomagaj

  6. Svedska praktikuje suptilno lapotovanje. Standard ce joj biti onda jos veci. Ne pada sneg da pokrije breg….

    1. Naravno. 2854 smrtna slučaja od korone će izuzetno podići standard u zemlji od 10,2 miliona stanovnika.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.