Kombinovana ekipa Partizana, bez desetorice reprezentativaca i četvorice pošteđenih prvotimaca, s trojicom „pojačanja“ iz Teleoptika i omladinskog pogona, te samo četiri rezervne opcije na klupi, objektivno nije mogla više od minimalnog poraza u prijateljskoj utakmici s Petrolulom (0:1), ali rezultat nije ni bio poenta trodnevnog izleta srpskog šampiona u Rumuniju.

Duel s prosečnim, ali vrlo iskusnim i motivisanim sastavom iz Ploještija zamišljen je kao „skener“ trenutnih mogućnosti igrača iz drugog plana, pa je trener Aleksandar Stanojević video koliko može da računa na novajlije – iskusnog štopera Andersona, talentovane krilne veziste Babića i Mangu i u špicu crno-belih nekada nezamenjivog, a od preloma noge neuverljivog, Diaru u preostalih pet mečeva do kraja jesenje polusezone.

– Bilo bi neozbiljno da otkrivam adute pred ovu seriju važnih mečeva, pa ću se zadržati samo na analizi njihovog učinka u zasluženo izgubljenoj utakmici, u kojoj je rival dominirao celo prvo poluvreme, a mi tek u drugom delu došli do svoje igre i šansi. Izuzetno sam zadovoljan partijom Andersona. Mogao bi da zameni Rnića i Ivanova, u slučaju problema s povredama i kartonima. Manga je dobro obavljao taktičke zadatke, ali ga nije bilo dovoljno u napadu, kao ni još nedorečenog Babića. Imaju potencijal, a zimske pripreme će pokazati koliko se zaista može računati na njih u budućnosti. Diara je dosta trčao i radio za ekipu, međutim nije bio opasan, što se donekle može objasniti lošijim ofanzivnim izdanjem cele ekipe u prvih 45 minuta – raportira strateg „parnog valjka“, na kojeg je, kao i na sve u ekspediciji Beograđana, poseban utisak ostavio glanc nov, 17 miliona evra vredan, stadion domaćina sa 15.500 pokrivenih mesta, besprekornom travom, luksuznim svlačionicama i savršenom akustikom.

– Rumunski klupski fudbal je otišao daleko ispred našeg. Zamislite da u Srbiji imamo pet, šest ovakvih stadiona. Veći komfor znači više navijača, a gde su pune tribine tu su bolje igre, interesovanje medija. Jedno vuče drugo – jasno je treneru Partizana, čiji su meč s dvanaestim timom rumunske lige direktno prenosile dve televizije, a vest o njegovom gostovanju bila udarna sportska vest dan posle.

Babović za brigu

Jedina tamna tačka meča u Ploještiju je povreda Stefana Babovića. Bočnog veziste je bilo svuda na terenu, stizao je da proigrava kolege, dublira zadnjeg veznog, šutira i interveniše u Partizanovih 16 metara, ali je toliko trošenje platio ozleđivanjem primicača, a današnji detaljni pregled utvrdiće da li ga čeka kraća ili duža pauza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari