Andrić (SSP): Uslovi u kojima rade profesori i učitelji je odraz našeg društva, incident u Prokuplju nije jedini 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Prokuplju Milomir Andrić danas je, povodom fizičkog napada na profesora Osnovne škole “ Ratko Pavlović Cicko”, apelovao da vlast obrati pažnju na nastavnike i omogući im potrebnu zaštitu.

Andrić je ocenio da su vlast i njeni mediji odgovorni za sve tragedije i incidente u školama, za urušavanje dostojanstva i integriteta profesora i učitelja, kao i da njihova propaganda u prvi plan ističe prostakluk i agresiju, dok kulturu, vaspitanje i obrazovanje sistematski izlaže podsmehu i podrugivanju.

Uslovi u kojima rade profesori i učitelji je odraz našeg društva. Incident u Prokuplju nije jedini, a nadležni organi troše energiju na zataškavanje i ništa nisu uradili povodom eskalacije nasilja u školama godinama unazad, poručio je Andrić u saopštenju.

U četvrtak je došlo do incidenta, kada je učenik petog razreda gurnuo klupu koja je pala na nogu nastavnika i povredila ga, navodi Radio-televizija Srbije.

Nastavnik je zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, gde je ustanovljeno da ima povrede palca, nakon čega je pušten na kućno lečenje, dok su o slučaju obavešteni policija i Centar za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari