Zaposleni u Privrednom društvu „Proizvodnja, remont i montaža“, poznatijem kao PRIM, u Kostolcu angažovani su na remontima postrojenja ugljenokopa i termoelektrana.

Čine se veliki napori da se utvrđeni rokovi poštuju, a kvalitet radova bude na najviše nivou. U ovom periodu maksimalna pažnja se posvećuje potrebama PD „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, kaže za naš list tehnički direktor „PRIM“-a, Amir Nikontović: -Trenutno imamo povećano angažovanje radnika na obavljanju poslova remonta i tekućeg održavanja u Termoelektrani „Kostolac A“. Takođe, u toku je i remont III BTO sistema, gde naši radnici rade na remontu bagera 2000 i odlagača 7200, a prema planovima, ovaj posao bi trebalo da se privede kraju krajem jula. Od ostalih poslova u kojima učestvuju radnici našeg preduzeća treba pomenuti i radove na V BTO sistemu, gde smo već završili montažu reduktora radnog točka koji je već nekoliko meseca bio u popravci. Reduktor radnog točka je popravljen uz pomoć stručnjaka iz „Takrafa“.

Remontne obaveze, koje su poverene ovom kostolačkom preduzeću, trajaće sve do kraja septembra, do kada je planirano da termoelektrane i kop budu spremne za zimski period: -Iz meseca u mesec, idemo sa jednog remonta u drugi na Površinskom kopu „Drmno“. Nakon završetak remontnih aktivnosti na III BTO sistemu, naši radnici biće angažovani na remontu II BTO sistema. Sledeći poduhvat, koji nam sledi u septembru, jeste remont ugljenog sistema, tako da negde do kraja septembra imamo remontne aktivnosti na kopu, rekao je Nikontović.

U radionicama dosta aktivnosti je vezano za reparaciju i izradu rezervnih delova za Površinski kop „Drmno“, kao i za izradu delova za TE „Kostolac A“: -To su gorionici, kanali aero smeše, a njihov završetak očekujemo za desetak dana, da bi sve to bilo usklađeno sa planiranom dinamikom remonata u PD „TE-KO Kostolac“. Privodimo kraju i izradu sekcija B-2000 na PK „Drmno“ koju radimo u saradnji sa „Gošom“. Dobro je da se nabavka repromaterijala, koja nam je neophodna za normalno funkcionisanje i obavljanje ugovornih obaveza odvija se bez ikakvih problema, dobavljači po našim zahtevima donose sve što nam je potrebno, tako da nemamo zastoja u proizvodnji zbog nedostatka materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari