Načelnik Braničevskog upravnog okruga koji je i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije, Goran Petrović kaže da je stanje na teritoriji Braničevskog okruga povodom nepodobnih vremenskih uslova stabilno.


– Svi putevi su prohodni ali saobraćaj se nesmetano odvija uz upotrebu zimske opreme, tako da se snabdevanje građana životnim namirnicama i lekovima nesmetano odvija. Elektreične energije i drugih energenata, za sada, ima dovoljno. Osnovne i srednje škole po odluci Ministrastva prosvete do 10. februara ne rade.Vrtići normalno rade, kao i dnevni boravci u školama. U gradu Požarevcu i u ostalim opštinama na teritoriji Braničevskog okruga formirani su krizni štabovi za vanredne situacije koji se redovno sastaju i deluju, u zavisnosti kakvo je stanje na terenu.Što je najvažnije nema zavejanih niti životno ugroženih rekao je načelnik okruga Petrović i dodao da je obavešten od strane Srbija vode da će u sredu biti na Dunavu angažovana tri broda-ledolomca.

– Za sredu je planirano da na Dunavu kod Golubca budu angažovana tri ledolomca koji trebaju da prošire na tom delu reke plovni put. Jedan brod angažovaće Srbija vode, drugi Đerdap, dok bi treći brod došao iz Rumunije. Dunav je tamo zaleđen na oko 80-90 posto, a od Golubačke tvrđave prema Đerdapu oko 50 odsto. Brodovi će biti angažovani ako se preostali deo Dunava u toku noći ne zaledi u celoj površini, jer u suprotnom brodovi -ledolomci ne bi mogli da deluju – rekao je komandan Okružnog štaba sektora za vanredne situacije Goran Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari