Kako će izjava Jorgovanke Tabaković da je Ratko Mladić „pošten vojnik i heroj“ da utiče na izbornu kampanju SNS?


Marko Blagojević, operativni direktor CeSID

Ne znam da li je to izolovani stav ili deo političke poruke SNS. Zavisi da li će s tim stavom nastaviti ili ne. Naime, ako ne nastave to da iznose i ako to nije deo njihove komunikacijske strategije, onda se to neće bitno odraziti na njihovu kampanju. Ali, ukoliko nastave, svakako će imati uticaja na kampanju i njihov rezultat, ali u ovom trenutku ne znam da li će taj uticaj biti pozitivan ili negativan.

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar

Ta izjava je data sračunato, kako bi se sprečila mogućnost da SRS nastavi kampanju protiv naprednjaka, govoreći da im fali patriotizam. To je, takođe, indikator da evropejstvo SNS stoji „na staklenim nogama“, odnosno ono nije suštinsko, već retoričko. Mislim da ovakve vrste izjava naprednjaka, i to u jeku izborne kampanje, mogu da im donesu glasove biračkog tela koje odlikuje veliki nacionalni naboj, ali isto tako da smanji broj pristalica koje podržavaju evrointegracije Srbije.

Aleksandar Martinović, potpredsednik SRS

To je stranka koja ima jedno mišljenje danas, a drugo sutra. Vučić je jednom istakao da Mladić treba da bude u Hagu, a Tabakovićeva sada priča kako je on „heroj“. Srbija će biti u velikoj opasnosti ako na vlast dođu ljudi bez stava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari