„Pre bih u zatvor nego da salutiram Vulinu i Gašiću“: Šta kažu čitaoci Danasa o mogućem uvođenju obaveznog služenja vojnog roka?

Ostavite komentar


  1. OPET VAM JE UBACIO KOSKU, da pricate i pisete sve ono sto ne treba. Jer kako da se pise i Kosovu i Litijumu i pljackama drzavne imovine.. i da ne nabrajam. Vucko vas REDOVNO VUCE ZA NOS. Pusta vas kao papirne zmajeve.

  2. Ne znam kako da objasnim situaciju..??
    Ovih dana se priprema prikaz sposobnosti vojske na Batajnici…
    Nisu u stanju da obezbede smeštaj za profesionalnu vojsku-učesnike, pa su smešteni u Novom Sadu, Loznici, Pančevu, Bačkoj Topoli….!!!
    .. a hoće redovno služenje vojnog roka..

  3. dzaba vodite ankete samo medju vasim clanovima izadjite u narod ako smete da izadjete i cujete pravu istinu srpska deca rado idu u vojnike pa cak i devojke

  4. „svaka normalna država ima vojni rok“
    Međutim, moramo da znamo da Srbija nije normalna država. Treba dobro da razmislimo zašto se uvodi obavezni vojni rok, pogotovo što je to po Vučićevom naređenju. Nije teško shvatiti njegovu zamisao.

  5. U Srbiji se salutira nego raportira. Bolje Vulinu nego pobegulji Ponosu. A to je jedva cekao vojni sluzbenik trece klase. Divota lik koji je sve ratne grozote proveo pod suknju.

  6. Sve bih ja u vojsku samo bez plate i na godinu dana kao nekada. Da oduzite dug drzavi… Drzavi da salutirate i da vojska od vas malo napravi muskarce

  7. Увођење редовног војног рока је нужно, потребно и корисно, али за здравствено способне младиће и евентуално девојке. Предлог да војни рок траје 75 дана је неозбиљан, јер се у том временском оквиру не може ништа квалитетно урадити са војним обвезницима. Војска треба да буде врховна сила и заштитник суверености једне државе, те као таква хијерархијски постављена изнад полиције. С друге стране служење војног рока у примереном трајању има васпитни, психолошки и патриотски значај за младог човека. То се посебно односи на достизање самодисциплине и самоовладаности код њега. Дакле доћи ће време за увођење редовног обавезног војног рока, али то ће у живот спровести, готово је извесно други политичари!

  8. a sta cu u vojsci jel da naucim da pravim palacinke ili kao vulin da postanem pukovnik za nedelju dana

  9. Valjda služe državi pa njoj i salutiraju, a ne Vulinu i Gašiću… Pitanje je i koliko je ovaj tekst istinit… Sve je propaganda..

  10. конформизам и дефетизам, који су одишу текстом, су нас и довели довде … и ја сам био против комунизма, али сам заклетву дао војсци, народу и држави …и нисам дезертирао 91

  11. Ima da ideš u vojsku nego šta! Nećeš biti gladan jer prvo pravilo je da vojnik mora biti sit ali na ćevape i pomfrit ne računaj, to kod mame. Ima da se valjaš po blatu ko prasence da se provlačiš kroz rovove kao pacov, ima da pešačiš 30km sa dve pauze pod opremom od 20kg, ima da skačeš na uzbunu u nahslađem snu a napolju cepa košava i ima da doživiš svoje najgore noćne more ali…..kad završiš to sve i dođeš kući posle nekog vremena osetićeš u sebi da si postigao nešto što nisi mogao ni da sanjaš, staćeš pred ogledalo i reći sam sebi- Ej ja to mogu, postao sam čovek!

  12. Ako ih Roditelji nisu vaspitali do 18g nece ni vojska!A oni koji imaju vezu nece je ni sluzti!

  13. 700.000.članova bagre, od toga ima bar 100.000.mladih poltrona.Lepo njih u uniforme i ne 75.dana nego 12.meseci.A,Vulinu kao pukovnik milicije dati desetinu da ih on poduči veštinama cinkarenja. Kakva bre vojska? Budala samo nešto izmišlja.

  14. Obzirom da je 1991 odziv na mobilizaciju bio 7% uopšte me ne čudi zašto deca dezertera koji su izdali Srpski narod na Balkanu 90tih su spremna da dezertiraju kao i roditelji.

  15. Ko ce da mi otplacuje kredit. Firma u kojoj radim dace mi otkaz.Sta posle odsluzenja, izvrsitelj mi oduzme stan zbog neplacenih kredita i racuna i jos ne mogu da se zaposlim jer sam dobio otkaz. Definitivno je shizofrenik.

  16. Ja sam sluzio godinu dana i niko me nije pitao da li hocu. Kavi se sad ratovi vode mislim da je to glupost. Naucice da pucaju, marsiraju i kopaju rov. U savremenim ratovima to im najmanje treba.

  17. ObaveZni vojni rok u trajanju od 75 dana je teŠka budalaština. VALJANA OBUKA SE NE MOžE OBAVITI BEY DESET MESECI. SRBIJI JE POTREBNA PROFESIONALNA VOJSKA.

  18. Napoleon je stvorio podoficire kada je postrojip skitnice, pijance i beskucnike i kada je dobio odgovor od jednog iz stroja da je ocistio samo prednji deo cipela zbog cara koji ce izvrsiti smotru, ali da zadnji deo cipela nije ocistio rekavsi caru tesko onom caru i vojniku kome neprijatelj vidi pete…Nema kod nas vise takve mudrosti pa barem da muskarcinama kaze da zenina trudnoca traje duze od njihovog vojnog roka, pod uslovom da vojska stvara rodoljube i junake a ne bogatase i lazne patriJote.

  19. Narod je oduvek bio tiranima topovska
    hrana.Samo da bi vladali jer njih ,GENERA
    LNO mir ne interesuje.Lažni patriotizam
    pokreće njihov ego.Pušketinu u ruke i gini
    za vodju.Svugde u civilizovanom svetu vo
    jska je plaćenička osim u Severnoj Koreji,
    Kini,Rusiji,Belorusiji…Srbija ide svetlosno
    m brzinom,sa ovom vlašću,u okrilje dikta
    tura.

  20. Decenija SNS,decenija rada N1,NovaS itd,pa se mrzi sve od vlasti. Odluka je dobra,pošto su muškarci mekušci,a kada odu spomenuti kome da se salutira ?

  21. Samo znači masovna seoba na zapad!
    Neće niko da dopusti da sadasnja deca služe vino i nose gajbice u privatnoj vojski mafije!

  22. Alo bre, sta znaci ovo pre cu u zatvor nego da salutiram Vucicu i Gasicu. Nisu oni Srbija , Srbija je vecna oni prolazni kao i svako drugi. Sutra ce doci neko drugi a onda ista prica sa drugim imenima. Necu da salutiram Peri ,Miki alo bre to je samo neki alibi za kukavice. Dati zakone isti za sve i nebitno ko je na vlasti.

  23. Људи зашто се пецате. Ово је навлакуша да се не разговара о литијуму. Где ће они да сместе толики народ? Хајде мало мућните главом

  24. Radikali bi opet da ratuju, da za njih opet neko gine. Zbog ovih na vlasti, Vučić, Dačić, Vulin … su se vodili ratovi devedesetih godina. Sada bi opet da ratuju jer razmere krađe i pljačke Srbije mogu da sakriju samo velika ratna razaranja.

  25. Bravo omladino! U Vičićevu vojsku treba da idu samo njegovi članovi! Njih neka obučavaju i dele im oružje. Nama to ne treba jer sa nama je svet!

  26. Deda mi je vojni rok služio za vreme Kraljevine Jugoslavije u mornarici, ujak isto mornarici, otac artiljerac, suprug vozač u JNA, sin rodjen 1989 pretposlednja klasa artiljerija. Svi su bili i jesu časni i pošteni ljudi koji su iz vojske poneli navike kojih su se držali ceo život. Nekada je najveća sramota za muškarca bila da ne služi vojni rok. S obzirom kakav nam je danas vojni kadar a pogotovo ministar protiv toga sam da mladići služe vojni rok. Vojska naša nekada i sada bebo i zemlja.

  27. Godinu dan stroge vojske. Nema onda vise navijaca,.mafijasa itd .ma svaki drugi u nekoj organizaciji nabildovani kreteni istetovirani u vojsku pa da vas vidim .

  28. Ovi oficiri koji uzivali sve blagodeti drzave 90.god mnogooo nas naucili oko kreveta i wc a kada se pucalo prvi bezali cast izuzecima

  29. Pinokio,pa novine imaju vise listova na jednom pisu o vijnom roku,procitaj malo sta pise na drugim stranama .

  30. Opet sirotinja u vojsku a deca političara sa svih nivo i deca takozvanih bizismena u svet e neće moći

  31. ..narod mora da shvati da Srbija nikada nije imala vojsku a i u buduce nece imati vojsku..Srbija uvek ima ratnike ..sudbina nas tako rodila …sudbina nas tako za buducnost zeli od usuda sto je posvuda….ziveli buduci srpski ratnici..ziveli

  32. Ne deli narod druze vise
    Verovatno si neko ko uteko hrabro dal drina dal kosovo sada ti znas ko sta kaze zb

  33. @Marko
    „…da vrate dug državi…“
    Koji dug? Čijoj državi? Čime je mene i moje dete ova država zadužila? Time što joj plaćam sve moguće poreze prireze i takse? Što nam svima drži život u neizvesnosti od 90-tih pa sve do danas? Ko će nama da se oduži za sav taj stres, nerešene afere političara, njihovo besomučno pljačkanje još od Dafine i Jezde do dan danas? Da nabrajam još? Ne pitate se zašto je u ovom trenutku pola stanovništva negde na radu na Zapadu? Što nam je otišlo ko zna koliko građana zauvek iz Srbije? Niste svesni da je situacija gora nego da nam je neko bacio atomsku bombu? A vi bi da se laćate puške, sve sa nadom da ćemo kao veprovi da krnemo na Kosovo i da nas ostane taman za pod šljivu? Čitajući vaše komentare, nije ni čudo što nam je država ovakva naopaka.

  34. Ово је само да би СНС кадар научио да пуца. Ово је у функцији грађанског рата, а не одбране земље.

  35. Ispod šlema mozga nema, ostaviš ga kod kuće. Bio, služio srećom umiru, preživeo mentalno i fizički, a što se zatvora tiče radio sam onomad u jednom i nikako ga ne preporučujem.

  36. Sećam se iz priča starijih, „obična“ vojska služila se 3 a mornarica 5 godina. Da li Srbija ima ratnu mornaricu ili ratnu rekarnicu? Kako da budem mornar bez ratnog broda ili bar podmornice?

  37. A ko je dosad branio simpatizerima vojnog roka da se jave dobrovoljno? Idite i uživajte. Ja mislim da je to ludost jer poale 75 dana obuke svakojake budale mogu da te pošalju u smrt. Prigovor savesti u svakom slučaju .

  38. POTREBNO JE UVESTI OD SEDMOG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE PREDMET „OPŠTE NARODNE ODBRANE“, FAKULTATIVNO, UZ OSMIŠLJENE PROGRAME, KROZ SREDNJU ŠKOLU I FAKULTET, SA PETNAESTODNEVNIM VEŽBAMA OBAVEZNO ZA muški rod uz DOBROVOLJNI ZA DEVOJKE. NE IDE SE NA SLUŽENJE VOJNOG ROKA DA SE SALUTIRA ŽGADIJI „TRI U JEDAN VULINIMA“ I/ILI KERAMIČARIMA GAŠI, NEGO DA SE STEKNE elementarno obrazovanje o potencijalnom preživljavanju u prirodi uz oružje kao i dobijanje fizičke kondicije koja je vrlo dobra za zdravlje čoveka

  39. A jel Vučićev sin bio u vojsku i da ako zatreba ide u rat .Može vašu decu da šaljete kao mete moju ne.

  40. Prvo da ide Danilo vredan momak pa Dacicev sin pa od ovog sto nema kose sinovi itd… ima kandidata pravih sve “ PREPZBILJNI“ momci… za ovu drzavu nevredi nista sem napustiti i nikad se nevratiti. A ovi matorci sto pricaju kao treba ja sam iso itd… nek saberu koliko kosta vojni rok 75 dana po coveku i nek zna ako se usvoji da ce oni to da placaju sa jos skupljim zovotom i „PARIZEROM“.

  41. Treba obuku savladati ovo zlo sigurno nece pasti mirnim setnjama rahiticnih hipstera sa pundjama trotinetima flasicama vode

  42. Od kojih para? Bolje da srede bolnice i škole. Kasarne su raspadnute, treba investirati u opremu itd…To je ogroman i nepotreban trošak, u ovom trenutku, kada su sve ostale institucije u katastrofalnom stanju.

  43. Obavezni vojni rok da ne bi bilo više nesposobnih muškaraca i razvoda,a i da se zaštitimo od islamista.Muškarci čekaju na žene da one sve urade nameste krevet,veš,naprave jelo pa dokle više,a ko neće nek plati 5000€ kao Turci ili u zatvor!

  44. Vucic ponovo „baca kosku“, a raja se prima.
    Vojsku sam sluzio 1983/84, i nije mi pomogla da postanem „novi covek“, vec da pocnem da shvatam u kakvoj dubiozi zivimo. Menjali su mi ratni raspored do pre neku godinu, mojih recimo 55 god. zivota, jednom u 7-8 godina.
    Kada sam se javio u vojni odsek, i pitao jel’ bilo dosta – rekose „vojna obaveza je do 60 god.“
    F. you vojsko i sva vojna grla koja ne smeju da kazu „NE“ trulom sistemu.

  45. Drzava ne mora da ima ambasadore u Americi, UK, Nemačkoj, cak je bilo stetno poslednjih 40 godina kakve smo imali. Ali, svaka država, ako je drzava satanizovanog i prognanog naroda kao sto je SrBski, mora da ima vojsku! Tačka.

  46. PretpoStavka napadne nas Croacija dronovima i miražima šta će plaća 7000 eura kad ti croat otme…

  47. Ja sam služio vojsku 12 meseci u periodu 2000-2001 i mogu da kažem da je tada, a verovatno i ranije, kao i posle toga, vojni rok jedno teško gubljenje vremena. Jadna majka onima kojima treba vojska da ih nauči dobrim navikama. Teško da će se neko „opametiti“ za tako kratko vreme. Plus što mene niko nije cimao niti urnisao na bilo koji način, ni vojska ni starešine, pa da imam neki otklon prema vojnom roku, te sam zato protiv, a jesam. Pametan (a.k.a. razuman) čovek sam nauči šta je pristojno; stoku vojska neće dovesti u red na za 575 dana…

  48. Neko ovde reče- uvek sam bio protiv komunizma, pa sam dao zakletvu i nisam pobegao ’91. Sve je rekao. Ne služiš ni Žiki ni Lazi, nego svojoj državi i državi u kojoj su ti deca i roditelji i tvoji bliski.
    Priča o profesionalnoj vojsci ne pije vodu, to se vidi iz zbivanja u Ukrajini. I oni nisu tako išli u vojsku, pa sad nespremni ginu. A ovi što neće da sslutiraju, bilo je takvih i u moje vreme, kada su bili malo u zatvoru ( koji ovi tako hrabro pominju) sslutirali su i desetaru. Hrana, ćebad, 3x nedeljno kupanje itd je samo maska za kukavičluk i razmaženost. Ovaj pominje ITevca da kao ne može da čini krug- on je kao bolji ili šta? Ako ništa, vojska nas je naučila da i mi iz BG i onaj iz Donje pri**zdine možemo sve. Ni priča o gubljenje posla ne pije vodu, niko nije zbog vojnog roka izgubio posao ( ako je bio u radnom odnosu)
    Mnogo ste jadni i mali.
    Usput, 75 dana je malo da od ratluka stovoriš nešto iole čvrsto

  49. Sa ovakom vlašću bilo kakva vojska ne može da dobije ni jefan rat,tako da je besmisleno kao i sve u poslednjih 12 godina.

  50. Srećom nema ništa od toga, mi se inače ne možemo odbraniti od bilo koga, a i nemamo šta da branimo.

  51. Bio u vojsci, bio u ratu, čast izuzecima, oficiri naše vojske nisu sposobni da brinu o vojnicima. Moja deca neće „služiti“ vojsku koja ima uzbune i vežbe u marketinške svrhe.

  52. @Boro
    A to si etalon za merodavnost čitalaca Danasa, pa si rešio da to obznaniš pučanstvu u Srbije.

  53. Pa ne služi se Gašiću i Vulinu nego Srbiji! Ništa dobro ne mislim o ovoj dvojici ali to nema veze sa svrhom. Zabranio bih čak i telefone,da se omladina malo druži,razgovara,razmenjuju poglede na život,ustaju rano,spremaju krevet a i malo discipline ne bi škodilo. Svi traže samo neka prava a o obavezama niko. Tako se ne postaje čovek. Ne daj Bože nekog rata kako bi branili zemlju ako ne umemo da pravilno rukujemo oruđem i oružjem. Pa ne može sve što valja i ne valja biti upereno protiv ove vlasti.

  54. Zamisli do 30 god. Pa to su već ljudi sa formiranim porodicama, najčešće uspešnim poslovima i sada neko treba da im nadoknadi platu ili moguće gubitak posla. To se ne radi tako ako već mora polazi se od svršenih srednjoškolaca. A mišljenja sam da je nepotrebno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. i 8. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.