Antić: Da li je plač mog sina ugrozio nečiju bezbednost?

Direktorat civilnog vazduhoplovstva utvrdio da Er Srbija nije prekršila procedure prema autističnom dečaku Vidu (11)

Ostavite komentar


  1. Zelim da istrajete u svojoj borbi. Bez obzira da li ste javna licnost ili ne uvek moramo svi podrzati borbu za prava deteta, narocito bolesnog. Bas ovog leta moje je dete trpelo povrede a agencija je isto postupika kao Air Srbija. Ne mare oni za nasa prava i svoje obaveze. Ne mare za decije bolove. Ali mi gradjani marimo. I neka je pravda na sudu spora. Svi na sud. Svi u Strazbur. Moraju nauciti da gradjani znaju svoja prava i da se za njih borimo. Korak po korak. Sporo ka pravnoj drzavi moramo ici svako u svom slucaju. Budimo solidarni. Nije vazno da li se nekome svidja Antic. Ne moze dete da pati i da ga skidaju sa leta jer im se moze. Gola starleta u avionu mi vise smeta od deteta koje urlice pa bilo ono autisticno ili ne. Plakali su i nasi pri svakom sletanju. Neka nam kazu zasto ovo dete ni uslo u avion nije. Kako procenjuju da li ce neko plakati i urlati pri sletanju npr? Vise puta vidjeno. Tesko svoj deci u ovakvoj drzavi. A bolesnoj Bog neka je u pomoci.

  2. Gospodin Antic Je I sam pre tri godine Za novine ispricao kako Je njegov sin tesko bolestan I da nije prijatno biti sa njim kada Je uznemiren ( sve ovo Ima na netu). Zasto sada to I ne pominje Je shvatljivo– besan je, a I nada da ce ih tuzbom naaterati d mu plate. Preterao Je sada, svaka druga kompanija bi uradila isto.

  3. Зашто Ви господине Антићу користите болест Вашег детета у политичке сврхе? Да ли би се оволико дана писало да је то било дете обичног грађанина Србије или дете неког из владајуће странке?

  4. Sama Čedina pojava kod mene izaziva uznemirenost jer ga odma vidim sa pištaljkom i šerpom.

  5. Uz dužno poštovanje i razumevanje, znajući da je grubo poređenje, ali da li bi gospodin Antić sa svojom porodicom pristao da uđe u avion gde jedan putnik na sav glas peva, recituje Šekspira, drži politički miting, ili gde razmaženo i nevaspitano dete tokom celog leta vrišti? Sigurno da ne bi, tražio bi ono što mu plaćena karta garantuje – miran i konforan let, a avio kompanija dužna da mu obezbedi. Korektno bi bilo da gospodin Antić razmisli da li bi se ostali putnici (većina), među kojima je sigurno bilo i dece, prijatno osećala tokom leta uz stalni plač njegovog deteta. Kao obrazovan čovek mora znati da lepo i kulturno ponašanje podrazumeva ne ugrožavanje tuđeg komotiteta i prava na mir, a isto tako mora znati da dete sa posebnim potrebama izuskuje i poseban tretman, pa i u prevozu, na šta i samo značenje reči – poseban- ukazuje. Isto tako mora, kao odgovoran roditelj, znati šta njegovom detetu stvara nelagodnost i ne dovoditi ga u situacije koje mogu prouzrokovati kod njega stanje straha i plač, makar se to odrazilo na njegov lični komotitet.

  6. Neverovatno je da se i ovim povodom javljaju stranacki botovi. Sustina stvari je u tome da u Srbiji nema slobodnog trzista i konkurencije. Da Er Srbija nema politicku podrsku i da je low cost kompanijama omoguceno da polecu iz Beograda oni bi se itekako zabrinuli. Ovako, JAT je promenio ime, gradjani su platili dugove, kao sto pokrivaju i gubitke Er Srbije i zato i mogu ovako da se ponasaju

  7. @Анастасија Марковић: -Да ли би се оволико дана писало да је то било дете обичног грађанина Србије или дете неког из владајуће странке?- Da je dete sin običnog građanina sigurno se ne bi pisalo. U tome, Anastasija, i jeste problem. G. Antić je medijski poznata osoba i može da se probije u medije; običan građanin može (mora) da trpi i ćuti i onda kada je maksimalno obespravljen i ponižen.

  8. Imam sina koji je teško bolesno dete. Pretpostavljam da je nužno radi posebnih potreba deteta da se napomene da je dete takvo i takvo, da bi se na adekvatan način rešilo kako tj na koji način takvo dete putuje avionom. Ukoliko bi mom sinu bilo potrebno lečenje u inostranstvu i ukoliko je jedini način ili najbolji način putovanje avionom moj sin bi putovao avionom i ne bi bilo te sile koja bi to mogla i smela da spreči. Naravno, poučen višegodišnjim iskustvom uvek treba ranije sve dogovoriti jer 99% ljudi pojma nema kako je to imati takvo dete i kako se treba ponašati kada se takav slučaj pojavi.

  9. Potpuno sam sluđena činjenicom da je iko pomešao autizam i politiku! Treba za to imati u duši "petlju" bez straha i svesti o tome da nas u životu može štošta snaći. Zato je ipak moj savet svima da drže svoje misli "iznad svakog zla", lakše će podnositi nedaće koje nas sve snalaze bez naše volje i uticaja. U suprotnom, uvek će se preslišavati i beskrajno ponovo pitati ZAŠTO? Retko kome se nije dogodilo da pomisli o drugom nešto kritički i već ubrzo se nađe u nečem sličnom!

  10. @miško:-Овде је мање битно што је Антић позната личност, битно је његово политичко деловање. И остале новине и портали су објавили овај немио догађај, али се текст о томе појављује нон-стоп само у одређеним новинама и порталима због политичког притиска и маркетинга. Немојте рећи да господин Антић не зна процедуру пријаве детета ти резервацију авио карата. Зна он добро да мора пријавити компанији да дете има неки страх или проблеми дете би добили адекватни третман особља авиона и не би било проблема, међутим он је преко малолетног детета желео политички маркетинг.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 8

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.