Antić (Ekološki ustanak): BIA mi je uzela telefon 1Foto: Beta/Branislav Božić/MO

Odbornik Ekološkog ustanka i profesor geografije Dragan Antić iz Vranja otišao je danas u policiju i zahtevao da mu se vrati telefon koji mu je, kako kaže, uzela BIA pre devet dana.

„Policajac me gura, sklanja mi telefon. Ja radi svoje bezbednosti moram da snimim. Razlog mog dolaska je predaja zahteva načelniku policijske uprave da mi se vrati nezakonito oduzet telefon za koji plaćam pretplatu od 3.600 dinara, a devet dana mi se ne vraća telefon“, priča Antić na snimku iz policije, koji je preneo N1.

Nakon što mu je jedan policajac rekao da ga ometa u obavljanju službene dužnosti, Antić je kazao da je on došao na pisarnicu da podnese zahtev i da nije snimao radnike, već samog sebe.

„Ako je to protivzakonito, vi me uhapsite“, rekao je jednom od policajaca koji su stajali oko njega.

Naglasio je da ne ometa nikoga u obavljanju dužnosti.

„Ja ovo radim zbog sopstvene bezbednosti. Ovaj policajac me gura, a ti si mi sklanjao telefon da ne snimam“, kazao je u raspravi s policajcem.

Predsednik Ekološkog ustanka i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je ranije danas da se Draganu Antiću vrati telefon koji je, kaže, uzela BIA.

„Njegova (Vučićeva) BIA mu je uzela telefon. Spakovali ga u kola, odveli u stanicu i posle su u njegovom stanu proveli dva i po sata, vršili su pretres. Uzeli su mu tad telefon. Da vratiš, Vučiću, telefon. Potreban mu je da se čuje sa porodicom“, rekao je Jovanović za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari