Antić nakon puštanja iz pritvora: Cilj mog pritvaranja bio je uništenje Vojnog sindikata Srbije 1foto FoNet Zoran Mrđa

Nekadašnji predsednik Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novica Antić ocenio je nakon puštanja iz pritvora da je cilj njegovog zadržavanja bio uništenje te organizacije i da sada ne postoji više nijedan reprezentativni sindikat u sistemu odbrane.

 

On je kazao za portal N1 da je pre njegovog odvođenja u pritvor sindikat brojao oko 7.000 članova, a da je sada članstvo svedeno na „statistčku grešku“.

„Oni navodno nisu uspeli da od 26. aprila saslušaju dva svedoka. Četiri puta su pozivani na sud, i odazvali su se sudu sedam dana pre nego što ističe zakonski rok za produžavanje mog pritvora, od šest meseci. To znači da je pritvor bio namenski, a ne zato što je trebalo da mi bude određen, nije bilo osnova. Sve je to urađeno da se uništi Vojni sindikat Srbije. I to su uspeli“, rekao je Antić.

Po njegovim rečima, taj sindikat je sada preuzela država i time je „zgažen Ustav i sve konvencije međunarodnih organizacija rada“.

Advokat Ivan Ninić izjavio je danas da je Antić pušten iz pritvora posle 163 dana i da nema ni optužnice niti bilo kakvog dokaza da je izvršio neko krivično delo, ali je dodao „da se pravna borba nastavlja“.

Antić i dvojica njegovih saradanika uhapšeni su 27. februara, navodno zbog sumnje da su izvršili krivično delo pronevere.

Posle hapšenja, Antić je smenjen sa funkcije predsednika VSS kao i čitavo dotadašnje rukovodstvo.

Nekoliko dana pre hapšenja tadašnji ministar odbrane (sadašnji premijer) Miloš Vučević izjavio je da su sindikati u vojsci glupost i da ih treba zakonom zabraniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari