Selektor najbolje fudbalske selekcije Srbije Radomir Antić predstojeće prijateljske mečeve sa Severnom Irskom (14. novembra u Belfastu) i Južnom Korejom (četiri dana kasnije u Londonu) vidi kao pripremu za Svetsko prvenstvo, pa je za prve provere posle plasmana u Južnu Afriku pozvao gotovo sve igrače koji su sjajno odradili mondijalske kvalifikacije. Od standardnih reprezentativaca nedostajaće samo povređeni golman Dišljenković, još uvek roviti defanzivac Obradović i mladoj reprezentaciji ustupljeni vezista Milinković.

– Odabrao sam proverene igrače, jer je njima potrebna potvrda da rastu iz dana u dan. Svaki meč je šansa za dokazivanje, ne postoje prijateljske utakmice. Ne treba živeti od prošlosti, moramo stalno dokazivati kvalitet koji nas je odveo na Mondijal – ima svoje rezone strateg „orlova“, na čijem spisku je opet osvanulo ime Radosava Petrovića, zadnjeg veznog Partizana kojeg su loše igre odavno preselile među rezerviste crno-belih.

– Drago mi je što sedam ili osam miliona Srba ima svoju reprezentaciju. Žao mi je, ipak, što se jedan mladi igrač provlači kroz pitanja novinara. To je moj izbor kao selektora Srbije – ne da na „spornog“ fudbalera Antić, koji juče nije hteo da se izjašnjava ni o ponuđenom produžetku ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije posle SP naredne godine.

– Ovo je poslednje mesto na kojem bih želeo da pričam o ugovoru. Ja sam i ranije bio dovoljno jasan i otvoren po tom pitanju – ostavlja mesta daljim nagađanjima o odnosu sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, za koji mnogi tvrde da je već neko vreme na klimavim nogama.

Spisak pozvanih

GOLMANI: Vladimir Stojković, Bojan Isailović, Željko Brkić.

ODBRANA – Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivica Dragutinović, Aleksandar Kolarov.

VEZNI RED: Dejan Stanković, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Miloš Ninković, Milan Jovanović;

NAPAD: Nikola Žigić, Marko Pantelić, Danko Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari