Antić: SPS neće podržati predlog Šapića o izmeštanju grobnica Josipa Broza Tita i narodnih heroja 1Foto: Danas/Nina Čolić

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izjavio je danas da njegova partija neće podržati predloge gradonačelnika Beograda Alekasandra Šapića da se izmeste grobnice Josipa Broza Tita i narodnih heroja sa Kalemegdana.

„Stavovi i obraćenje gradonačelnika koje tangira naše istorijsko nasleđe i odnos prema bliskoj prošlosti nije platforma sa kojom su Srpska napredna stranka i SPS zajedno izašle na izbore“, kazao je Antić na sednici Skupštine grada Beograda, gde je odbornik.

Dodao je da to nije zajednička politika koju su dogovorili, već predstavlja lični stav Šapića.

„Razumem i prihvatam tuđe političke stavove, čak i one sa kojima se ne slažem, ali odnos prema jugoslovenstvu je u našem narodu prisutan više od 100 godina i apsolutno nema veze sa komunističkim nasleđem“, kazao je Antić.

Istakao je i da se nakon Drugog svetskog rata država snažno izgradila iz jedne zaostale balkanske države u modernu zemlju, koja je predvodila Pokret nesvrtstanih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari