Antić: Srbija je energetski neefikasna

Ostavite komentar


  1. Pa jašta, mafijaška država je najmanje efikasna, to je dobro poznato. Odlična ilustracija je film Gomora Matea Garonea.

  2. Pa ti si genije! Jesi li to sam zakljucio? Energetski menedzeri i zakonodavni okvir. Gospodine ministre idete li Vi kroz grad Beograd. Ja sam prosle godine trazio stan i gledao sam i poprilicno skupe stanove, koji su navodno "energetski efikasni". Sta god to znacilo? Zgrade sa 20 i vise stanova se greju na struju. To je gradjevinski gledano najpovoljnije resenje ne ali i energetski. Kad udjete u diskusiju oni kazu mi smo to racunali i to je najefnijie. I maltene sve zgrade u Beogradu (Srbiji) su tako radjene. To vec vidite po Klima uredjajima koji su naheftani na fasadama. Cena je najbolje mera za efikasnost.

  3. Lupetanje radi lupetanja. Najveće krađe u sektoru javnih nabavki u EPS-u. Na stotine miliona Evra godišnje, a na tom novcu parazitiraju uvjek oni koji su na vlasti.
    Srbija sa ovim BND-om ne može tretirati el. energiju tržišno, već prvenstveno kao socijalnu kategoriju. Treba narodu omogućiti zamenu stolarije i izolovanje kuća-zgrada povoljnim beskamatnim kreditima (u HR subvencije su do 80%). U Srbiji, ako se nešto radi, radi se ispod žita i u korist pojedinih moćnika. Očekujemo pljačku stoljeća uvođenjem tzv. kalorimetara (investicija preko 300 miliona Evra, koja se nikada ne može povratiti). Ovaj članak je samo najava. Neko se dobro ugradio, i svi su u niskom startu: Gde je mojih 10% !?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.