Antić: Vojni sindikat Srbije je opozicija

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić odgovarao na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa

Ostavite komentar


  1. Ako je po zakonu da uopšte postoji, onda vojni sindikat treba da se bavi socijalnim položajem pripadnika vojske, a ne da bude politička partija. Gospodine Antiću, odlučite se šta ste, da li ste sindikalni rukovodilac ili čelni čovek političke organizacije.

    1. Svaki sindikat je politička organizacija kako po statutu,načinu organizovanja,registrovanje kod nadležnih organa tako i po načinu borbe za ostvarenje prava svojih članova i pripadnika neke grupe građana uopšte. Sindikati se bore objavama u medijima, saopštenjima, konferencijama za štampu, protestima i štrajkovima gde je to dozvoljeno. Znači isključivo političkim sredstvima a ne oružjem, tenkovima i tome slično. Svaki sindikat je registrovan kao udruženje građana tj.politička organizacija ali koja kao takva ne može da se kandiduje na izborima. Ima pravo da podrži bilo koju stranku, pokret ili grupu građana koji to mogu ali kao sindikalna organizacija ne može biti kandidat na izborima . Setite se kako je svojevremeno nastao SPS udruživanjem SK Srbije i Saveza socijalističkih sindikata Srbije. Zato ne stoji opaska da predsednik VSS-a ne treba da se bavi politikom. To mu i jeste najveća obaveza. Pozdrav Novicu i poziv da se potpiše peticija protiv neustavne presude Vojnodisciplinskog suda.

      1. E čoveče, baš si se nalupetao : od objašnjavanja šta je sindikat do „geneze SPS“ .Kakav Savez soijalist.sindikata?
        Bio je to Socijalistički savez radnog naroda – koji su po automatici činili građani simpatizeri (a to su svi, podrazumevalo se) socijalizma i naravno Savez komunista.

  2. Koncept sindikata u policiji i đene-đene ali u vojsci…Na koga se VS ugledala ili ko joj je podvalio? Živeo sam u SAD i toga tamo nema (Ovaj navod samo zbog česte prakse u Srbiji da se svoje mišljenje „argumentuje“ navodnom“praksom u svetu“).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.