Antonela Riha: Postojali politički razlozi za otkaz

Sud naložio NIN-u da vrati bivšu urednicu u tom listu na radno mesto, u skladu sa njenim kvalifikacijama

Ostavite komentar


  1. Antonema Riha je odlicna novinarka i drago mi je da je uspela da kroz sudski proces dokaze da je nezakonito otpustena. NIN bi takve, ako ona, trebalo da cuva, a ne da otpusta. Ili NIN vise nije ono sto je bio?

  2. Ja sam takođe žrtva političkog progona sa posla i partokratskog fašizma.
    Isteran sam iz Muzičke škole u Subotici prvo za predmet italijanski jezik da bi se vaspitačici stalno zaposlenoj u drugoj ustanovi obezbedio honorar.
    Potom sam isteran sa radnog mesta profesora violončela, da bi se snaji bivšeg predsednika Opštine Subotica obezbedilo radno mesto. U oba slučaja Opšti upravni postupak nije sproveden jer nisam dao zahtevani mito. Grupa huligana podržavana od Lokalne samouprave Subotica i Sekretarijata obrazovanja AP Vojvodine, isterala me je sa posla zato što sam prijavio i obznanio falsifikovane dnevnike, partiski bunker za zapošljavanje i totalnu kriminalizaciju Muzičke škole u Subotici. U mom slučaju svi instancioni sudovi svi instancioni sudovi kršili su zakon i sprovodili nadamnom najflagrantniju diskriminaciju, te sam zbog toga ostao potpuno bez pravne zaštite.

  3. Dopada mi se NIN i uglavnom sam zadovoljan svim – ponekad, bar po mom ukusu, preopširnim – tekstovima, kao i uređivačkom politikom Milana Ćulibrka. Tim pre sam zaprepašćen da je i on učestvovao u Rihinom otpuštanju. Antonela Riha spada u sam vrh srpskog novinarstva, elokventna je, obrazovana, izvanredno ume da uoči srž problema o kojem govori ili piše, vešto insistira na tome da joj sagovornik odgovori na pitanje, najednostavnije rečeno – izuzetno je lucidna. Njeno udaljavanje s posla samo dobro svedoči o tome da se u Srbiji više ne poštuje vrhunski kvalitet, da se da se najumniji i najbolji ljudi odbacaju poput trulih jabuka, da su politički pritisci postali jedini i presudni činioci odlučivanja, te da je ovo Rihino otpuštanje velika sramota za ceo NIN čiji kolektiv je morao da pripreti kolektivnim otkazom zbog ove nepravde. Sve dok pravi novinari ne pokažu daleko veću međusobnu solidarnost, naročito u okviru redakcija, gube pravo da se žale na svoj težak položaj.

  4. Najpravedniji sistem je u najvećoj i najmoćnijoj ekonomiji na svetu..u USA se zapošljava sa „zapošljen si“ a otpušta sa „otpušten si“..vlasniku ne treba razlog da otpusti nekog..ali tamo niko, ali niko ne otpušta radnika koji dobro radi i donosi profit. Niko!

      1. Ma jok… sad u usa nema ni to,nego je na „klik’…jave ti na fejs.
        Vlasniku ne treba razlog…da nisi pomesao usa i rusija?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.