AP: Stanovnici u Srbiji obećavaju da će blokirati rudarstvo litijuma koje podržava EU

Ostavite komentar


  1. Vеć imamo Stеlantis, a vеrujеm da ćеmo dovеsti i drugе. To ćе garantovati, samo da znatе, rudarеnjе i prеrada litijuma jе uvеćanjе BDP-a od 0,7 milijardi еvra. To jе gotovo jеdan odsto vrеdnosti BDP-a rеalizovanog 2023. godinе. Rudarеnjе, prеrada litijuma i proizvodnja katoda, to jе 2,06 odsto vrеdnosti BDP. Rudarеnjе, prеrada litijuma i proizvodnja katoda i batеrija, to jе čеtiri odsto vrеdnosti BDP-a.

  2. Ministarka brine o klimatakim promenama ? Ma, nemoj. O tome ne brinu zapadnjaci osim preko zagadjivanja i upropascavanja drugih zemalja. Lepo im je da imaju kiloniju u blizini. A, uz to, i jeftino. Ukupna korist za Srbiju od litijuma bila bi oko 0,7 posto BDP-a. Pa ko je tu lud ?

  3. ZA STRAHINJU: A koliko kosta upropascena zemlja, bolesni ljudi i koliko ce kostati voda u, recimo, Beogradu za, maksimalno 20 godina kada Sava bude polumrtva, zagadjena reka. Ali ko u ovoj zemlji razmislja toliko unapred ?

  4. Када уводите санкције Европској Унији.

  5. Vucic Brankovic spreman da Kokanovicu ustupi Čaletovu vilu na Dedinju, obezbedi finansijski i njega i porodicu. Mislim da je to ok!

  6. Narod je rekao svoje: KOPANjA NEMA! ŠTETA OGROMNA u odnosu na neku mizernu dobit. Stranci mogu da rade šta hoće sa ovom nazovi vlašću, ali SA NARODOM NEĆE MOĆI! Probudili smo se.

  7. Bagrs ni sa zapada a ni domaca bagra nije svatila jos.da su srbi narod koi trpi ali na krsju sve iznenadi

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.