Samo zahvaljujući prisebnosti članova porodice Ilić iz sela Grabovica kod Gornjeg Milanovca, izbegnuta je veća tragedija i materijalna šteta posle izbijanja požara u kome je izgorela štala. Do požara je došlo u ponedeljak u poslepodnevnim časovima, kako je Radovan Ilić objasnio vatrogascima, u trenutku dok je pod tremom štale ispod koga je bilo uskladišteno balirano seno, zavarivao neke delove na kombajnu, kada je varnica koja je pala na balu sa senom izazvala požar.

Samo zahvaljujući prisebnosti članova porodice Ilić iz sela Grabovica kod Gornjeg Milanovca, izbegnuta je veća tragedija i materijalna šteta posle izbijanja požara u kome je izgorela štala. Do požara je došlo u ponedeljak u poslepodnevnim časovima, kako je Radovan Ilić objasnio vatrogascima, u trenutku dok je pod tremom štale ispod koga je bilo uskladišteno balirano seno, zavarivao neke delove na kombajnu, kada je varnica koja je pala na balu sa senom izazvala požar. Zahvaljući vetru, požar se brzo proširio na ceo objekat, ali su uprkos vatri članovi domaćinstva Ilić ipak uspeli da iz staje izvedu krave, a ispod nastrešnice sklone mašinu za baliranje sena.
Gornjomilanovačkim vatrogascima koji su blagovremeno stigli na mesto požara sa tri vatrogasna vozila, bila su potrebna tri sata da lokalizuju i ugase požar u domaćinstvu porodice Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari