Apelacioni sud sutra odlučuje o Milovanu Brkiću

Ostavite komentar


  1. Čovek koji je javnost, posebno mlade pozivao na linč predsednika države, a tek kako mu je psovao majku, svakako treba da odgovara.

  2. Ovakvo nasilje nad novinarima, progon, hapsenja, podmetanja, montirana sudjenja, mucenja i neadekvatan odnos u zatvorima vrsili su samo najveci diktatori pout Hitlera, Musolinija, pinocea, Staljina Idi Amin Dade….

  3. Ovo je veoma ozbiljna situacija i odluka Apelacionog suda će imati dubok uticaj na pravosudni sistem.

  4. Ova situacija nas podseća na važnost odgovornog novinarstva i upotrebe medija kao sredstva informisanja, a ne za podsticanje nasilja.

  5. Da li je sloboda govora iznad svega ili postoje granice koje se ne smeju preći, posebno kada je reč o pozivima na nasilje i ubistvo?

  6. Ugrožavanje života i pozivanje na nasilje nikada ne bi smeli biti tolerisani, bez obzira na okolnosti ili političke stavove.

  7. Postavlja se pitanje da li takvi komentari doprinose polarizaciji i neprijateljstvu u društvu, i kako pravosudni sistem treba da reaguje na to.

  8. Pa evo i ja „mu psujem i majku i sve po spisku“,pa zar za to treba da me ‘apse ????

  9. Uvek sam bio van politike i kako živim u malom gradu, pre 12 godina tabloid čiji je vlasnik navedeni gospodin je pisao o meni neistine i laži a po zahtevu ljudi kojima sam smetao jer sam svoj posao obavljao pošteno i po zakonu,do tada nisam verovao da u novinama može da se pišu neistine i laži, navedenim pisanjem naneta mi je moralna šteta,niko iz tabloida nije me kontaktirao da bi se čula i druga strana a i utvrdile činjenice pre objavljivanje navedenog teksta, tako da nije lepo i fer pisati bas svašta šta kome padne na pamet.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.