apoteke protestfoto FoNet Marko Dragoslavić

Zaposleni Apoteka Beograd upravo su izašli sa sastanka sa čelnicima Grada Beograda i privatizacije te zdravstvene ustanove, za sada, neće biti, saznaje Danas.

Kako navodi naš izvor iz ZU Apoteke Beograd, zaposleni su upravo završili razgovor sa čelnicima Grada Beograda u vezi sa rešavanjem njihovih nagomilanih problema, među kojima su neisplaćene julska i avgustovska plata.

„Razgovarali smo o održivom trajnom rešenju za našu ustanovu da bi ZU Apoteke Beograd ostale u javnoj svojini, odnosno da ne bi bile privatizovane. Grad je zainteresovan da Apoteke Beograd opstanu“, navodi naš sagovornik.

Danas saznaje: Zaposleni Apoteka Beograd upravo imali sastanak sa čelnicima Grada Beograda, privatizacije neće biti 1
foto EPA-EFE/Andre Coelho

Istovremeno, Jelena Šikuljak, jedna od zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, potvrdila je za Danas da se upravo održao taj sastanak i navela da će o detaljima javnost biti obaveštena.

Ona je još potvrdila da jeste bilo reči o neisplaćenim platama, kao i o održivom rešenju za tu zdravstvenu ustanovu.

Prošlog petka zaposleni su održali štrajk ispred Gradske uprave.

Kako su naveli, sad čekaju na dve neisplaćene zarade i skreću pažnju na nepovoljne uslove rada.

Vrlo ih je, prema objavljenim informacijama, izenadila poruka gradonačelnika Šapića da je jedino rešenje za tu zdravstvenu ustanovu da bude privatizovana i svoje neslaganje sa tim izrazili protestom.

Njihov osnovni zahtev za protesta bio je sastanak Šapićem.

Kako je tada navela Jelena Šikuljak, zaposleni su „veoma šokirani izjavom gradonačelnika, „nama kasne plate, nemamo robu s kojom treba da radimo, nemamo osnovna sredstva za rad koja treba da nam se obezbede.“

„Pošto je Šapić izjavio da nije upoznat s detaljima, mi čekamo da se taj sastanka održi i da mu mi na tom sastanku objasnimo koji je problem. Mi znamo šta je rešenje i treba da zajedno radimo na tom rešenju, da ne budemo opterećenje za Grad“, naglasila je tom prilikom Šikuljak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari