Apotekarska ustanova Pančevo otvorila je u Banatskom Novom Selu rekonstruisanu apoteku kako bi svojim korisnicima ubuduće pružala još bolji kvalitet usluga.

Iako zgrada u kojoj je apoteka smeštena potiče iz prve polovine 20. veka i nalazi se pod zaštitom države, po rečima direktorke Branke Milojević, „do dana-današnjeg niko je nije sređivao“ i zato je Apotekarska ustanova odlučila da uloži u obnavljanje fasade.

Ovo je šesta apoteka u nizu koju je apotekarska ustanova otvorila u poslednjih godinu dana.

– Planirano je da se otvori rekonstruisana apoteka i u Vojlovici do kraja godine, dok će u januaru apoteka u Kačarevu biti premeštena na novu lokaciju kako bi bolje odgovarala primarnoj zdravstvenoj zaštiti, objašnjava Manojlovićeva

Kao i sve ostale apoteke u okviru Apotekarske ustanove Pančevo i ova u Banatskom Novom Selu, po rečima direktorke, „snabdevena je 99 posto iako postoji manji zaostatak zbog tendera koje traži Ministarstvo zdravlja“.

Inače Apoteka Pančevo postoji 243 godine i pored apoteka obuhvata i galinsku laboratoriju, koja jedina na teritoriji Vojvodine ima sve sertifikate za rad i dozvolu Ministarstva zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari