Da za direktora u javnom sektoru nisu potrebne stručne reference, radno iskustvo i rezultati rada, već stranačka pripadnost i poslušnost, dokazuje imenovanje novog v. d. direktora Gradskog kulturnog centra (GKC) u Užicu. Umesto da raspiše javni konkurs i time dokaže da je spremna za departizaciju i profesionalizaciju javnog sektora, lokalna vlast u Užicu (SNS, SPS, NS, DSS, SDPS i SPO) nastavlja po starom, pa je za v. d. direktora GKC izabrala apsolventa i člana DSS – Milovana Obrenovića.

U Obrenovićevoj biografiji, koja je dostavljena odbornicima, navedeno je da je on rođen 1989. godine u Užicu, da je zaposlen u toj ustanovi, da je apsolvent i da je pohađao mnoštvo seminara. Trenutno je apsolvent informatike na Visokoj poslovno-tehničkoj školi u Užicu. Zaposlen je u Gradskom kulturnom centru, u kome je radio na više radnih mesta, a trenutno radi na tehnici.



 

Inače, koalicioni problemi oko izbora direktora te ustanove traju od prošle godine. Najpre je, na predlog DSS, kojoj je koalicionim dogovorom pripalo to mesto, za v. d. direktora izabran Boris Todorović, pozorišni reditelj. No, on je kasnije smenjen, na zahtev iste stranke jer je, navodno, previše urbanizovao program te ustanove kulture. Njegovo smenjivanje je izazvalo negodovanje dela užičke javnosti, koja je isticala Todorovićeve zasluge za poboljšanje rada te ustanove. Umesto njega, u aprilu ove godine, ponovo na zahtev DSS, izabran je Nikola Zlatić, takođe kadar DSS, koji je diplomirao na Fakultetu za menadžment i koji je pre toga radio kao kamerman na užičkim lokalnim televizijama.

Međutim, i on je smenjen, samo posle posle šest meseci, ali na insistiranje socijalista, koje je javno optužio da su izborom folk muzike, tokom obeležavanja godišnjice SPS u bašti GKC, 24. jula ove godine, urušili ugled te ustanove. Iako se Zlatić kasnije predomislio i izvinio, pritisak socijalista je bio takav da je, navodno, pretio opstanku koalicije, pa je DSS popustio i kao novo kadrovsko rešenje ponudio apsolventa iz sopstvene kadrovske bašte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari