Arhitekta povodom rušenja na Slaviji: Već nagovešteno da će Beograd biti promenjen do neprepoznavanja

Ostavite komentar


  1. Prvi koji je rekao suštinu. Nije sporno rušenje decenijama oronulih zgrada na trgu Slavija, vec to sto se grade stambene zgrade, umesto nekog javnog prostora. Zgradurinama nije mesto na trgu Slavija vec na priferiji grada.

  2. Krajnje je vreme bilo da se Beograd promeni od zaostale kasabe do grada modernih rešenja. Ajd da više ne bude najruzniji grad na svetu ❤️

  3. Nažalost Beograd je najružniji grad u Evropi na najlepšem položaju. Prostorno planiranje u Srbiji nije poznato. Počev od železničke stanice u Prkopu do BW. Inters investitora na prvom mestu i Arhitekte koje nisu otputovale dalje od Mladenovca.

  4. Gradonacelnik zivi u nelegalno izgradjenom objektu,a mi ocekujemo da stiti javni interes u urbanizmu?Ma vazi

  5. Доле инвеститорска градња ради прања пара.
    Хоћемо град за људе, а не за андроиде !

  6. Te kuce je do sada trebao neko da odrzava a ne da ih se setite kad su postale ruine…..u ovom stanju su ruglo

  7. Beograd ce biti mnogo “ lep“ grad, da ce mi se gaditi da zivim u njemu. Na zalost, tako je

  8. Beograd treba da se gradi i bude menjan. Najbolje je da ostanu udžerice i zgrade u stanju raspadanja. Gde vi živite ljudi, o čemu se ovde radi? Vama ništa ne valja.

  9. Тихи геноцид треба уништити све што је Србско а самим тим и потврду да су овде некад живели Срби.

  10. Овај човек прича као дс је пао с Марса! Па шта је ту требало да буде? Пак, или трговачки центар? И како да порушишунузрашњи део зхраде а фасадми да остане? Па шта да га држи?? Када је рушена америчка амбасада – све је порушено! Човек је погинуо у трмељима старе зграде. Назидана нова зграда и направљена фасада као што је била! Од петнаестак кућа код Славије само су две имале темељ и подрум. Остачо си биле уђерице из 19. о почетка 20. века. Шта је ту био вредно сачувати. Па Бгд је препун спратних зграда из 20.века које су зидали познати архитекти оног доба – јер непознати архитекти нису ни могли да добију посао и Бепграду!!

  11. Grad raste i razvija se i to je ok. No uvek je loše razarati kulturne i istorijske spomenike. Ali meni je naveća briga sa jedne strane veliko siromaštvo a sa druge ogromno sumnjivo bogatstvo.

  12. A da, na primer, na tom mestu na Slaviji, umesto velike stambeno poslovne zgrade građevinskog preduzimača i profitera, vučićevog fana, eks fudbalera stankovića, bude zgrada beogradske opere sa pratećim sadržajima? Uz očuvanje pojedinih starih zgrada i fasada. Idealno mesto, pokraj Jugoslovenskog dramskog pozorišta!
    Ali, pitanje je i za koga? Kome je danas to potrebno, posle intenzivnog desetogodišnjeg vučićevog zaglupljivanja naroda, instaliranjem neznanja, prostakluka, primitivizma i bahatosti kao najviših društvenih vrednosti u Srbiji i Beogradu, posle etabliranja raznih „zadruga“ i ostalog đubreta pinka i drugih vučićevih televizija. Uz to, opera donosi duhovni profit, a ne lični finansijski, koji je jedino važan vučiću i njegovim čaušima.

  13. Uvesti praksu ozbiljnog, medijski propracenog, javnog uvida uz ucesce gradonacelnika, za sve vaznije celine u gradu. Da se oforme grupe strucnjaka iz svih relevantnih oblasti, da ponude svoje uvide i da se javno i transparentno glasa, 60/40 % strucnjaci/javnost…

  14. Imam plac u centru beograda sa udzericama kako vi dodjosi kazete, i da znate nikada ga necu prodati i dozvoliti da se naselite na mesto moje kuce! hohoho nije sve na prodaju..To sto vi prodajete svoje njive i sve znaci da bi ste i majku prodali

  15. Sve strucnjak do strucnjaka a u stvari politicki sekretari glasnogovornici u sluzbi politicara

Ostavite komentar


Društvo

Amerikanac uhapšen s pištoljem u Beogradu, u tužilaštvu se branio ćutanjem 8

Amerikanac uhapšen s pištoljem u Beogradu, u tužilaštvu se branio ćutanjem

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je državljanin Sjedinjenih Američkih Država Aleksander Martin M. (36) zbog sumnje da je 27. jula 2024. godine u centru Beograda neovlašćeno nosio pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka, dok je u sobi jednog hostela gde je neprijavljeno boravio, neovlašćeno držao još jedan okvir i 14 metaka različitog kalibra.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.