Kako bi svoje slobodno vreme u periodu zimskog raspusta deca iz Arilja provela na zanimljiv, kreativan, sadržajan i pre svega zdrav način SO Arilje odnosno njena Komisija za prevenciju bolesti zavisnosti već 10 godina organizuje manifestaciju pod nazivom „Ariljske zimske radosti“, koja je ove godine održana od 10.

Kako bi svoje slobodno vreme u periodu zimskog raspusta deca iz Arilja provela na zanimljiv, kreativan, sadržajan i pre svega zdrav način SO Arilje odnosno njena Komisija za prevenciju bolesti zavisnosti već 10 godina organizuje manifestaciju pod nazivom „Ariljske zimske radosti“, koja je ove godine održana od 10. do 18. januara. U programu manifestacije, koji je realizovan kroz sportske i kulturne, ali pre svega edukativne sadržaje učestvovalo je oko 3.000 do 4.000 dece različitih uzrasta, uključujući decu i učenike iz najzabačenijih sela ariljske opštine i iz susednih gradova, kao što je Požega.
Sportske aktivnosti realizovane su kroz turnire u basketu, odbojci , stonom tenisu, badmintgonu, skijanju, streljaštvu, izradi najveđe i najorginalnije figure od snega… Za najbolje mlade skijaše organizovan je izlet na Kopaonik.
SO Arilje sklopila je i ugovor sa Srednjom umetničkom školom iz Užica, tako da su profesori ove škole vodili četiri slikarske radionice u Arilju, a najtalentovaniji mladi slikari zaslužili su izložbu svojih radova u Gradskoj galeriji u ovom gradu.
Od kulturnih sadržaja izdvajamo posetu ariljske dece Narodnom pozorištu u Užicu. U okviru Kino kluba Arilje, počela je sa radom i filmska radionica. U zgradi „Sokolskog doma“, održan je filmski maraton, potom lutkarske dečije predstave, maskenbal, više pozorišnih predstava za decu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari