„Bitni smo im samo kao ‘biračko meso'“: Zbog arsena u pijaćoj vodi žitelji četiri beogradska naselja od sredine maja „jure“ cisternu

Ostavite komentar


  1. U Zrenjaninu 70 hiljada gradjana nema pijacu vodu zbog arsena u vodi, vec vise od 20 godina, nemaju ni cisterne koji bi mogli da jure, a nisu ni vest u novinama.

  2. Dok je voda bila zagadjena negde drugde i nekom drugom, to nas ne zanima, nema svesti i solidarnosti. A kad se to nama desi e onda je to problem. To tako ne ide u zivotu. Umesto sto ste pasivni, udruzite se i svoj problem odlucno i solidarno, bez obzira za koga iz kog razloga glasate, iznesite u javnost i u opstini Palilula i kod Gradonacelnika. Od opstine, na osnovu dosadasnjeg negativnog iskustva, ne ocekujte mnogo, ali ako se obratite gradonacelniku, mozda on nesto i pomogne. Dok cutite i kukate, nece vam niko pomoci. Sami ste kovaci svoje srece ili nesrece. Zrenjanin vam je dobar primer.

  3. Zbog arsena i ostalih aditiva u vodi, zrenjaninci decenijama kupuju vodu ili piju tu „otrovnu“ česmovaču.

  4. Korišćenje vode iz bunara, bez prečišćavanja, danas je suluda ideja. Tisa je zagađena arsenom već decenijama (2/3 Vojvodine nema pijaću vodu iz tog razloga) a prerađivačkih kapaciteta nema (primer Zrenjanina je najočiglednija pljačka i ugrožavanje ljudskih života). Mora doći do promene vlasti ali i obrazovanja stanovništva (da naučimo da se sve može popraviti) …

  5. 20 godina Zrenjanin ne može da reši problem pijaće vode a Čukarička padina (deo Beograda blizu Adi Ciganliji) oblake toksičnog dima sa divljih spalionica iz nehigijenskih naselja. Problem raznih vlasti ili u glavama?

  6. „žitelja Besnog Foka koji je želeo da ostane anoniman.“
    Dragi ugrozeni zitelji!
    Dokle god „zelite da budete anonimni“ kada se zalite na esenesesovskoesespeesovski rezim, BICE VAM ZALOSTAN zivot.

  7. Овај народ као да је већ мртав јер је неспособан да нађе начин и искаже свој проблем, већ се све свело на повремено кукање преко интернета, уместо да се скупе сви организовано и заједно и дођу пред скупштину и траже хитно и неодложно решавање свог животног проблема. Ако има пара за стадионе и рафале, а нема народу за чисту пијаћу воду онда смо сви стварно и заслужили сви да поцркамо.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.