Ako je pred Barselonom bio težak zadatak da nadoknadi dva gola zaostatka iz Milana, onda se ono što čeka Arsenal u Minhenu može nazvati nemogućom misijom. Bajern je u Londonu slavio sa 3:1, pa bi „tobdžije“ morale da postignu najmanje isto golova a da ne prime nijedan pa da uđu u istoriju Lige šampiona po najvećem povratku, ali i u četvrtfinale elitnog takmičenja. Taj zadatak za tim Arsena Vengera neće biti nimalo lak ako se zna da je Bajern u 2013. primio ukupno tri gola na svom stadionu, te da je Arsenal samo u tri od 13 pokušaja slavio na tlu Nemačke.

– Svi govore da smo već u četvrtfinalu, ali je u fudbalu sve moguće. Ako budemo igrali kao u Londonu nema razloga za brigu, ali ukoliko brzo primimo gol može biti opasno. Postigao sam gol u prvom meču, ali to nije važno, bitno je da mi kao tim prođemo dalje – istakao je hrvatski reprezentativac u redovima Bajerna Mario Mandžukić.

Nema sumnje da je Bajern posle prikazane igre u prvom meču apsolutni favorit, a neće ih pokolebati ni činjenica da neće igrati nekoliko ključnih igrača. Naime, Frank Riberi je povredio članak u subotnjoj pobedi nad Fortunom, Švajnštajger i Boateng odrađuju parne kartone, dok je pod znakom pitanja i Arjen Roben zbog povrede. Međutim, neće ni „tobdžije“ istrčati u puno sastavu s obzirom da Venger na raspolaganju neće imati Vilšira, Sanju i Dijabija. Ipak, on će u sastavu imati Lukasa Podolskog koji je bio strelac za Arsenal u prvom meču, a sigurno dobro poznaje atmosferu na Alijanc areni na kojoj je nastupao tri sezone.

Kada se podvuče crta igračkog kadra, ali i rezultati proteklih sedmica Bajern je opet favorit. Nemci su bez poraza u 2013. dok je Arsenal samo jednom slavio u poslednje četiri utakmice, uz eliminaciju iz FA kupa i poraz od Totenhema koji im otežava borbu za mesto koje će naredne sezone voditi u međunarodna takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari