Arsenijević: Očekujem hapšenje

Rektor Univerziteta u Kragujevcu tvrdi da mu je afera nameštena i kaže da neće podneti ostavku

Ostavite komentar


  1. Ovi profesori Dejan Baskić i Nemanja Zdravković su vitezovi koji vode bitku za čast Univerziteta i za sve nas ponižene, mobingovane, diskriminisane, koji smo zastraženi dugogodišnjom strahovladom klana Arsenijevića i njihovih kerbera. Nije važno što su naši borci malobrojni, istina i pravda su na njihovoj strani i pobediće. I renesansa je počela od desetak ljudi.

    1. Arsenijevic je zaposlio Baskica i Zdravkovica, unapredio ih, obezbedio pare za specijalizaciju… Pukla tikva pa sad njjima ne odgovara da se zna kakva im je karijera bila, pa je najbolje unistiti medijski onog koji zna sve, i ne samo o njima. Baskic&Company lazima blate ceo univerzitet i treba da odgovaraju za stetu.

      1. Kako gospodjo mislite zaposlio Baskića i Zdravkovića, unapredio ih, omogućio pare za specijalizaciju!? Pa to što kažete para uši! Upravo tu i leži problem. Niti je Arsenijeviću zapošljavanje zagarantovano ko da mu je lična svojina, niti im je omogućio pare za specijalizacije, nije im tata… Kolko shvatam radi se o državnom fakultetu gde su oni upisani ako su za to ispunili uslove…. eee, zbog Vas i Vama sličnih koji rezonujete da je u rukama rukovodioca a zakon nije bitan ovako nam se i desava….

  2. Mnoge od pomenutih javnih licnosti su politicki obojene i nemaju potpune informacije o desavanjima na univerzitetu i ne znaju kako stvari funkcionisu. Grupa koju u svom intervjuu pominje prof. Arsenijevic je donela politiku na univerzitet uz podrsku ministarke bez portfelja koja je godinama harala politickom scenom Kragujevca . Malo joj je sto je paralelno primala platu iz vise izvora htela je jos i da produzi boravak na fakultetu i posle penzionisanja. Pa tek su B. Jeremic i A. Jankovic vrsili zestoke prekrsaje sa isplatama autorskih honorara i zasejali seme mrznje i razdora. Naucni diletanti. Bravo za rektora sto sprecava penzionere da se zadrzavaju duze nego sto im zakon dozvoljava. Zive na racun nas gradjana od 80-tih kada su postali redovni, a prakticno nikakav doprinos nisu dali u svojoj karijeri. Njihov naucni i nastavni rad prakticno je beznacajan. Sramota!

    1. Kobojagi ator….Taj rektor ima veliki broj radova ( na SCI listi je to 107 ), ali se pojavljuje kao jedan od koautorna na 105 radova a uz to ima samo 2 rada na kojima je prvi autor, i to davnih godina, Interesantno da nema nijedan rad gde je on jedini autor.
      Taj kako se predstavlja veliki strucnjak, koautor je na radovima gde se pojavljuje veliki broj koautora a ima radovima gde ima jedan od 17 autora itd. Bas ima objektivno skroman doprinos nauci u odnosu na funkciju na kojoj se dosada nalazio.

      1. Mozda je zasluzio da ga drugi dopisuju? Nekada je dovoljno da sef obezbedi sve uslove i stvori radnu atmosferu i ljudi ce to ceniti i pisati radove. A gore pomenuta lica? Sta je njihov doprinos osim sto su pljackali industriju „laznim ekspertizama“ i preusmeravali novac sa projekata na privatne racune? Sta je njihov naucni doprinos od trenutka kada su postali redovni? Sta su doneli na univerzitet osim zle krvi, politike i razdora? Ko dobro poznaje prilike zna ko je maltretirao zaposlene dok je bio rukovodilac i ko se bahatio. Da ne govorimo o vaznosti i aktuelnosti oblasti kojom se rektorova ekipa bavi za razliku od gore pomenutih lica ciji „naporan“ rad pripada potpuno nevaznim oblastima, drugim recima, godinama su prodavali maglu. Rezultat – razorena industrija, nastava ista 50 godina. Politika i nauka ne idu zajedno! Podrska rektoru!

  3. Svaka cast Rektoru na istrajnosti i borbi protiv ovih koji su ustali na ustavni i pravni poredak zemlje, koji narusavaju ugled univerziteta, Sumadije i citave Srbije. Sve ce se dokazati na sudu, a pouzdano znam da rektora nizasta ne mogu teretiti.

    1. Posle odgledanog intervjua stvari su postale jasnije jer smo culi i drugu stranu price. Rektor ne pripada ni jednoj stranci! Ko je ikada imao kontakt sa A. Jankovic i B. Jeremicem taj zna kako su se bahatili i kojim su se sve metodama sluzili, narocito kada su bili na rukovodecim mestima. Njihov doprinos akademskoj zajednici je beznacajan, ali se nazalost zavrsio izborom u najvise zvanje. Svaki docent cak i neki asistenti imaju veci ugled od njih dvoje zajedno. Penzionerima zaista zabraniti pristup fakultetima kao i pripadnicima svih stranaka. Politika i nauka nikako ne idu zajedno. Podrska rektoru!

  4. Napali su coveka snimcima starim 10 godina iz vremena kad nije bio rektor, koje je zabranjeno deliti, montirali su te snimke, medijski linc nezapamcen u srpskim novinama, na pravdi boga.

    1. Što se mene tiče vremenska odrednica nije bitna. Jeste li Vi čuli te snimke? I? Po Vama je čovek ok!!!?

  5. O cemu pricate? Prof.Nebojosa je umislio da je to njegov privatni Univerzitet. Koliko je strucan da se videti Na predavanjima. A sto se Sina tice formirati komisiju i ispitati osnove medicine. Taj je sa prosekom 9,8 zavrsio tako sto je tata sve ispite sredio.

  6. Kampanja koju jedan domaći tabloid vodi protiv rektora Arsenijevića nezapamćena je u istoriji novinarstva. Tu nešto debelo nije u redu.

    1. Kakva kampanja? To sto se pise je istina odnosno samo Deo istine. Ponasanje profesora Arsenijevica mogu svi bivsi studenti opisati jednom recju -BAHAT. A sina i njegovo polaganje ispita NAMESTENO. Onda otpusti strucne ljude kao Zdravkovica i na njegovo mesto zaposli sina. Za vrhunske studente i strucnjake naravno nije bilo mesta. Sramota je dozvoliti ovakvo ponasanje. Najlakse reci namestaljka.

  7. Rektor pokusava da uzaludno napravi dimnu zavesu i da fabrikuje navodnu hajku. Istina je da on nije u stanju ili jednostavno ne zeli da se suoci sa istinom i preuzme odgovornost za svoje reci i dela. Ja nisam cuo da je on direktno i nedvosmisleno ddmantovao da mu se telefon oglasavao nacistickim pozdravom. Rektor nije demantovao svoje diskriminatorske i jezive seksisticke i mizogone izjave. Ministar Gasic je zbog samo jedne izjave podneo ostavku. Rektoru je imao 10 jezivih izjava do i ih da ljude treba nezakonito otpustati pa do toga da arhivu treba unistavati. Rektor njje demantovao da je junior prijavljen na konkurs za phd szudije sa 2 nepolozena ispita. Rektor upire prstom na jednog ministea i nekoliko nastavnika kao da su oni radili navedene stvari, a ne on. Takodje, ne pominje da su njegovu ostavku trazili i akademik Teodorovic, opozicioni politicati Sutanovac, Zivkovic, Balsa Bozovic, Sanda Raskovic, gdja Tepic, javne licnosti Vojtehovski, Nikola Kojo,pozicija, Ministar Sarcevic. Da li su i oni deo zavere. Takodje, rektor ne pominje da je Inspekcija podnela prijavu, da je Transparentnost podnela krivicnu prijavu i da je Nacionalni savet trazio smenu. Znaci svi oni grese, samo je on u pravu. Iskustvo i elementarna logika me uce upravo suprotno. Mislim da rektor grcevito drzi vlast zbog sopstvenog interesa i straha da jos nesto ne ispliva kada ode. Ja ne znam da li on treba da bude uhapsen, ali znam da covek sa nacistickim pozdravom u telefonu ni sekunda vise ne sme da bude rektor univerziteta u Kragujevcu.

  8. Baskiću i Zdravkoviću predsednik države na predlog ministra ili Agencije za borbu protiv korupcije , treba da hitno dodeli neko državno priznanje i onda bi bilo sasvim jasno, da država koja želi da ide ka EU konkretno podržava, iskorenjavanje ovog akademskog korova koji nije vredan ni pominjanja imena a koji se baš ozbiljno zapatio na Univeritetu Kragujevac. Ovo više nije faza uzbunjivanja na Univerzitetu Kragujevac, nego borba za čast celokupne akademske javnosti Srbije !!!

  9. „Rektor Univerziteta u Banjaluci Milan Mataruga kazao je danas da je razlog jučerašnjeg podnošenja ostavke na ovo mjesto što „nije pristao na ucjene i nije dozvolio da se od Univerziteta pravi cirkus“.

  10. Hapsenje Branislava Jeremica niko i ne pominje. Glavni kriminalac, nasilnik i tajkun na Univerzitetu u Kragujevcu. A sad jos u funkciji predsednika NSVO progranja Arsenijevica. Zlo!

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.