Arsenijević: Tražio sam da me razreše, ali me ne slušaju 1Nebojša Arsenijević Foto: kg.ac.rs

Savet Univerziteta u Kragujevcu jednoglasno je danas, kao što je naš list već i nagovestio, odlučio da ne razreši rektora tog Univerziteta dr Nebojšu Arsenijevića, kojeg prosvetne vlasti optužuju za zloupotrebe u radu, a Agencija za borbu protiv korupcije za sukob interesa.

Istovremeno, Savet je, ponovo odbio nalog inspekcije Ministarstva prosvete da poništi doktorat sina rektora Arsenijevića, Aleksandra. Savet kragujevačkog Univerziteta je i danas, jednoglasno, kao i prošloga puta utvrdio da je Aleksandar Arsenijević, za kojeg prosvetna inspekcija tvrdi da je doktorske studije na Fakultetu medicinskih nauka (FMN) u Kragujevcu upisao pre okončanja osnovnih, doktorsku titulu i zvanje docent, stekao potpuno regularno.

– Preporučio sam članovima Saveta da me razreše sa rektorske funkcije, ali oni nisu hteli da me poslušaju. Očigledno je da počinjem da gubim kontrolu, pa ću, izgleda, ponovo morati da ih navatavam po mraku, da ih spuštam u bunar, i da im radim sve one stvari koje mi u tabloidnoj štampi pripisuju oni koji vode kampanju protiv mene, rekao je danas našem listu rektor Arsenijević

Iako pozvan, danasrašnjoj sednici Saveta Univerziteta u Kragujevcu nije prisustvovao ministar prosvete Mladen Šarčević. Ministarstvo prosvete je, podsetimo, početkom prošlog meseca pozvalo nadležne na kragujevačkom univerzitetu da preduzmu mere koje je utvrdila i naložila prosvetna inspekcija tog ministarstva, među kojima je poništavanje doktorata i oduzimanje zvanja docenta rektorovom sinu Aleksandru. Savet Univerziteta u Kraguijevcu već je razmatrao i odbacio nalog prosvetne inspekcije vezan za sporni doktorat rektorovog sina, a danas je to činio po nalogu Ministarstva prosvete.

Ministar Šarčević je svojevremeno najavljivao da će postupak smene rektora Univerziteta u Kragujevcu dr Nebojše Arsenijevića, zbog utvrđenih nepravilnosti na tom univerzitetu, da bude pokrenut početkom aprila. Gotovo dva meseca kasnije, javnost ne zna da li je taj postupak zaista pokrenut. Tu informaciju javnost nije saznala ni danas, pošto ministar Šarčević nije došao na sednicu Saveta na koju ga je rektor Arsenijević lično pozvao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari