Opština Golubac potpisala je ugovor sa kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Republike Srbije o finansiranju projekta za modernizaciju lokalne putne mreže.


– Ovo je donacija u iznosu od milion dinara za izradu projekta za rekonstrukciji i izgradnju lokalnih saobraćajnica na području naše opštine,što se time otvara mogućnost da imamo potrebnu dokumentaciju za modernizaciju lokalne putne mreže u onim naseljima gde za to ima potrebe.To je prvi korak koji nam omogućava da krenemo dalje sa traženjem potrebnih sredstava kod raznih Ministartava Republike Srbije,jer mi kao nerazvijena opština i sa malim budžetrskim sredstvima nismo u mogućnosti da ove vredne i skupe projekte realizujemo – ističe predsednik opštine Golubac, Zoran Pajkić.

Zahvaljajući dobroj saradnji sa kalncelarijom za održivi razvoj nedovoljno razviojenih područja u Golupcu se očekuje realizacija nekoliko ovakvih i drugih projekata.

– Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koju vodi Sulejman Ugljanin u ovoj godini očekujem realizaciju još nekoliko ovakvih i sličnih projekata. Nama je problem sama izrada planske dokumentacije jer imamo mala izdvojena sredstva iz budžeta za ove namene. Takođe smo potpisali i aneks ugovora o medijskom predstavljjanju naše opštine kao nedovoljno razvijene u Srbiji na televiziji Avala,što ćemo javnosti pokazati ono što imamo i šta želčimo da uradimo za dobrobit naših građana – dodao je Pajkić.

Ovo medijsko predstavljanje na televiziji Avala je od velikog značaja za Golubac i čitav ovaj kraj, posebno u oblasti turizma i realizacije projekta Revitalizacija Golubačke tvrđave zašta je iz fondova Evropske unije izdvojeno 6,5 miliona evra. Pored samih „Gvozdenih vrata Dunava“ pokrenuti projekti: Rekonstrukcije Golubačke tvrđave, izgradnja marine, šetno-biciklističke staze, plaže i ribarskog sela,preko kojih će potencijali i mogućnosti ekonomskog razvoja ovog kraja biti prezentovani na najbolji način i imati uticaja na bolji život svih građana opštine Golubac i Istočne Srbije. Jer, saradnja između opština i regiona duž Dunava biće sve neophodnija u budućnosti za razvoj zajedničkog evropskog identiteta u Podunavlju i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari