Dve trećine teritorije opštine Priboj nije dostupno bez prelaska državne granice sa Bosnom i Hercegovinom. Na sastanku predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića i generalnog direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka koji je prošlog petka održan u Priboju, dogovoreno je rešavanje ovog problema asfaltiranjem alternativnih putnih pravaca.


Sadašnji način saobraćajne komunikacije sa ovim delom opštine, koji podrazumeva prelazak graničnih prelaza na više mesta najviše pogađa meštane sa tog dela teritorije koji kada su zastoji na granici moraju da čekaju i po nekoliko sati da bi otišli do svojih kuća i imanja .

Na sastanku kome su pored predsednika opštine Priboj i generalnog direktora Puteva Srbije prisustvovali još i direktor Puteva Užice Sabahudin Kozica, pomoćnik predsednika opštine za lokalno ekonomski razvoj Krsto Janjušević, Miroslav Bukvić, član Opštinskog veća i Zdravko Pešut direktor Direkcije za izgradnju grada, dogovoreno je asfaltiranje putnog pravca Crnuzi – Sastavci u dužini od četiri i po kilometra. Pored ovog putnog pravca biće urađena putna infrastruktura i odvodnjavanje na dva i po kilometra na delu puta Pribojska Banja Zlatibor .

Kako je posle sastanka rekao generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak ovi radovi ukupne vrednosti 70 miliona dinara koja će obezbediti Putevi Srbije trebalo bi da budu započeti na proleće, a završeni u toku 2015. godine. Drobnjak je još dodao da Putevi Srbije imaju finansijskih problema zbog velikih radova na otklanjanju posledica poplava kao i na sanaciji klizišta jer je , kako je rekao, 30 odsto Srbije u klizištima.

– Rešavanjem ovog ključnog problema putne infrastrukture u Priboju i svim onim što Vlada Srbije ulaže i planira da ulaže u Priboj polako se u 2015. godini zaokružuje priča na rešavanju niza suštinskih egzistencijalnih problema stanovništva naše opštine, rekao je posle sastanka predsednik pribojske opštine Lazar Rvović.

Sisu ne želi granicu

Kako nezvanično saznajemo na zahtev vlasnika finske fabrike vozila „Sisu auto“ Tima Korhonena, opština Priboj će morati da izbegne još jedan granični prelaz na Uvcu kod FAP-ovog pogona Preseraj za koga su Finci zainteresovani i popravi i proširi putni pravac sa srbijanske strane, jer uprava Sisu auta ne želi da se do ovog pogona prelazi preko graničnog prelaza sa BiH „Uvac“ i teritorije opštine Rudo, kako se to činilo godinama, dok je FAP proizvodio u tom pogonu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari