Asfaltirana kritična deonica u kragujevačkom selu Prekopeča 1Foto: Grad Kragujevac

U selu Prekopeča, nadomak Kragujevca, ekipe JKP Šumadija iz sektora Niskogradnja juče su asfaltirale deonicu puta u dužini od 350 metara, koju su meštani, prilikom nedavne posete gradonačelnika Nikole Dašića, ocenili kao najkritičniju.

– Asfaltiramo u kontinuitetu kao što smo to radili i u prethodne dve godine. Meštani Prekopeče su dobili obećanje da će put biti asfaltiran, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić, koji je sa saradnicima obišao 1radove.

On je istakao da je Prekopeča jedno od najmanjih sela u okolini Kragujevca, ali su po njemu i „ovi ljudi kao i svi drugi zaslužili da imaju pristojne uslove za život”.

Pored asfaltiranja, u Prekopeči se nasipanjem radi još oko 1.500 metara lokalnih puteva.

Prema rečima Marka Vujnovića direktora JKP Šumadija, u okviru pripremnih radova izvršeno je čišćenje bankina i proširivanje puta, iskop kanala i postavljanje betonskih cevi za odvođenje kišne kanalizacije, kao i posipanje kamenim agregatom i valjanje podloge.

Put je u prethodnom periodu imao samo kamenu podlogu, bio je ruiniran i u jako lošem stanju. Vrednost radova je oko 3,5 miliona dinara.

Takođe, polovinom marta u delu sela Prekopeča, montirana je linija rasvete sa devet novih sijaličnih mesta, u dužini od oko 650 metara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari