Funkcioneri lokalne samouprave Grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom Miodragom Milosavljevićem i predsednikom Skupštine Miomirom Ilićem, sa saradnicima, obišli su Kostolac i upoznali se sa radovima u ovoj gradskoj opštini. Predsednik GO Kostolac Vladimir Vila istakao je da je Kostolac dosta napredovao od dobijanja statusa gradske opštine uz pomoć grada Požarevca i Privrednog društva „TE-KO“ Kostolac.Vila je podsetio na rezultate tokom 2010. godine, a zatim istakao infrastrukturne radove tokom ove godine:


– Asfaltirana je ulica Miloša Obilića, dužine 70 metara, presvučena je Jug Bogdanova ulica u dužini od 306 metara, završeno je asfaltiranje dela puta Petka – Dubravica, presvučena ulica 7. jula, plato ispred Doma omladine. Adaptiran je Dom kulture u Petki, počeli su radovi na asfaltiranju i izradi dva slivnika kišne kanalizacije u ulici Veljka Dugoševića, kao i na izradi trotoara u ulici Kneza Lazara. U toku je ravnanje i nasipanje ulica u Ostrovu i Petki, a sanirane su rupe na kostolačkim i ulicama okolnih sela i prilaznim putevima, istakao je, između ostalog, Vila i dodao da su završeni radovi na rekonstrukciji nisko naponske mreže u nekoliko ulica. Kada je o sredstvima iz Fonda za razvoj reč, na raspolaganju Kostolcu je oko 27 miliona, od čega će oko sedam miliona biti utrošeno na proširenje puta Ostrovo-Kostolac, 5,5 miliona za rekonstrukciju niskonaponske mreže u Kostolcu, a za istu namenu odvojeno je 1,5 miliona u Petki i 1,7 miliona dinara u Starom Kostolcu. Deo sredstava opredeljen je i za sanaciju fasada.

Predsednik Skupštine GO Kostolac Emil Andrun naglasio je da je Kostolac oduvek bio sredina koja je sebe delila i Požarevcu ali i Srbiji te da je vreme da u Kostolcu sada ostaje više bogatstva.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević istakao je da je jedinstvo poseban kvalitet Kostolca. – Bogatstvo je imati Privredno društvo i tačno je da sa jedne strane ono ugrožava životnu srediinu, mada je poslednjih godina mnogo uloženo u zaštitu životne sredine, ali sa druge strane, to je društveno odgovorna firma koja mnogo pomaže Kostolcu i Požarevcu – rekao je Milosavljević.

Predsednik Skupštine grada, Miomir Ilić rekao je da se ova ćelija lokalne samouprave iskazala u svim pogledima, pre svega zajedništvu i koheziji. – Kostolac je mlad u smislu novog oblika organizovanja, ali trebalo bi da služi kao primer svim sredinama u Srbiji – napomenuo je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari