Asfaltiranje i sanacija puteva na više lokacija u Leskovcu 1Foto: J. Jovanović

Na deonici puta Leskovac – Strojkovce izvode se završni radovi na postavljanju asfalta, čija je vrednost 282 miliona dinara. Paralelno sa njima započeta je i druga faza radova na sanaciji puta iz Vučja ka Strojkovcu u vrednosti od 100 miliona dinara. Rok za završetak je do kraja septembra, a investitor JP „Putevi Srbije“, piše JuGmedia.

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić, rekao je da „na državnom putu IIA reda do Strojkovca odrađeno proširenje kolovoza sa pet na šest metara, što je vrlo bitno za povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

„Isto će se desiti i na putu IIB reda od Strojkovca do Vučja“, istakao je Nikolić.

Asfaltiranje i sanacija puteva na više lokacija u Leskovcu 2
Foto: J. Jovanović

Dodao je da se istovremeno sa ovim radovima izvodi i sanacija puta u dužini od tri kilometra od Čukljenika do Tulova, „sa ciljem da se taj nekategorisani put ne koristi samo za traktore, već i za putnička vozila“.

„Tu ćemo ugraditi šljunak ili tucanik, sve u zavisnosti od toga kako je na određenoj deonici neophodno“, kazao je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

Na pitanje novinara da li će sa ugradnjom asfalta u selu Strojkovce biti završeni radovi, Nikolić je odgovorio da je cilj da do kraja sledeće nedelje budu završeni radovi od Hemijske škole do Strojkovca.

„Cilj je da u narednoj nedelji od Hemijske škole do mosta u Strojkovcu imamo završene radove, odnosno da budu ugrađena dva asfaltna sloja. Sutra, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, biće završeni radovi na ugradnji prvog sloja, a od subote kreće ugradnja drugog sloja i cilj je da do 30. septembra budu završeni radovi“, objasnio je Nikolić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari