Asiel: Ne znam vrstu metka, ali bilo je krvi 1Foto: Stanislav Milojković

Jesam pogođen, ali to nije bila pejntbol puška jer nigde nije bilo boje, ne znam kakva je vrsta metka, ali kada me je okrznuo potekla mi je krv, objašnjava za Danas Isak Asiel, glavni Rabin jevrejske zajednice u Srbiji.

Ovako Asiel objašnjava situaciju o kojoj su izvestili pojedini mediji – da je neimenovani mladić pucao pejntbol puškom po centru Beograda preksinoć i uz to pogodio troje ljudi od kojih je jedan upravo rabin.

Prema nezvaničnim navodima koji su se pojavili u javnosti – mladić je osuo paljbu iz pejntbol puške u ulici Maršala Birjuzova, pogodivši konobara u lokalu u blizini sinagoge, a zatim i rabina. Uz to, tvrdilo se i da to nije prvi napad u ovoj ulici, već da je veče pre toga pogođen i jedan policajac.

Ipak, rabin Asiel, kaže da se stvari nisu ovako odigrale, odgovarajući na naše pitanje kako se sada oseća, da li medicinski zbrinut i šta je policija utvrdila.

– Ja sam pričao telefonom i čuo sam neki pucanj i odmah u sekundi udarac, mislio sam da me je neko dete pogodilo kamenom, udarilo me je u ruku, podlakticu, ali onda sam video krv, priseća se Asiel. On kaže da je odmah otišao do policajca i zatražio pomoć.

– Rekao sam mu: „vidi, nešto me pogodilo, ide krv. Ajde da to prijavimo da se ne bi desilo i nekome drugom“. Ja sam pomislio da je to neko uradio iz zabave, komentariše Asiel. Ipak, ubrzo je došla policija Starog Grada ali i policajci nadležni za Grad Beograd, i hitna pomoć kako bi utvrdili šta se desilo i pružili mu neophodnu pomoć.

– Mene je samo bolela kost, oni su to pogledali, previli, moram da pohvalim i policiju, sve su uradili profesionalno, pokazao sam im gde sam stajao, oni su pogledali, zatvorili taj prostor. Kasnije je došao i kriminolog, fotografisali su mi ranu, završili uviđaj, prepričava Asiel.

Na naše pitanje da li je pronađen metak, Rabin odgovara da on nije ostao kod njega u rani, već ga je okrznuo i ogulio mu kožu, a nije video ni da su ga policajci našli.

– Nismo nigde videli metak, ja ne znam kako taj pejntbol izgleda, ali boje nije bilo, mene je nešto drugo pogodilo, ponavlja rabin dodajući da nije video iz kog pravca je metak došao, ali da se nada da će policija utvrditi sve detalje. Za sada od njih nije dobio nikakve informacije, ali najavljuje da će tražiti izveštaj, jer ima prava na to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari