Aspiratori za Dečiju kliniku 1Foto: facebook.com/tirsova/

Tokom meseca novembra, u svim McDonald’s restoranima u Srbiji u akciji „humanitarna kasica“ prikupljeno je 580.000,00 dinara, od kojih će biti kupljena dva aspiratora za operacioni blok Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj.

Operacioni blok klinike ima šest operacionih sala i godišnje uradi 7000 operacija kod dece, od roрenja do 18 godine, iz cele Srbije i regiona.

McDonald’s će nastaviti i ubuduće da podržava institucije i organizacije kojima je pomoć neophodna kako bi što lakše prevazišli sve izazove sa kojima se suočavaju, rekao je direktor kompanije McDonald’s u Srbiji Veselin Janićijević.

McDonald’s je prepoznatljiv u svetu kao kompanija koja razvija programe donatorstva i društveno je odgovorna. Nama, kao jednoj od najznačajnijih medicinskih institucija u zemlji, od izuzetnog je značaja partnerstvo sa kompanijama, rekao je direktor Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj prof. dr Zoran Radojičić.

Svuda u svetu se institucije od javnog značaja, poput Tiršove, finansiraju iz budžeta, ali se razvijaju tako što ih podržavaju kompanije i pojedinci, rekao je Radojičić i izrazio očekivanje da je ova donacija početak dugoročnog partnerstva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari