Ateisti Srbije: Ministar Stefanović da se izvini zbog zloupotrebe vojske na sahrani patrijarha

Ostavite komentar


  1. Apsolutno odgovornost za zloupotrebu vojske! R. Srbija je sekularna država i nemoj da mi namecete crkvu!

    1. Niti sam pravoslavac, niti hriscanin, ali niste u pravu. Sahranjen je najvisi velikodostojnik autenticne srpske pravoslavne crkve, kao jedne od institucija ove zemlje.
      Mislite de bi sahrana pape bila manje znacajna za Italiju?

      1. Jos jednom proverite pojam SEKULARNA DRZAVA. Sahranu pomenutog pape bi „obezbedila“ spanska garda, tako da nije bas adekvatno poredjenje. Ustav je najvisi akt, visi i od SPC svidelo se to nekome ili ne.

      2. Crkva nije institucija ove zemlje, mozgu.

        To što neka NVO stavi reč „srpska“ u svom nazivu, ne znači da je magično postala državna institucija. MOZGU!

  2. Nisam pripadnik ni jedne crkvene zajednice. Mislim da pripadnici udruženja Ateisti nisu u pravu. Patrijarh bilo koje pravoslavne crkve u svetu uživa status kao najviši državni organi. U kolko nisam u pravu, izvinjavam se svima koje sam svojim stavom uvredio…

    1. Prvo, netačno je to „uživanje statusa“. Ali, drugo, čak i da jeste tačno, to samo znači da zastupate „videla žaba da je konj digo nogu“ pristup, a ne da razmišljate objektivno i u razumno. U mnogim državama u svetu se rade mnoge pogrešne stvari, to nikako nije opravdanje da ih i mi radimo.

  3. ‘…simbolično potvrđuje trdicionalno jedinstvo Vojske i Srpske Pravoslavne Crkve…’. Srbija se kao država pridržava samo jedne tradicije. One ateističke, nastale za vreme Tita. Šta mislite ko održava Vuline, Dačice, Palme i ostale fariseje na vlasti?

  4. Cist primer zloupotrebe vojske.Vojska je postala ,,moneta „za razne vrste potkusurivanja,sa najmanjim platama u javnom sektoru.Mocnici se igraju sa vojskom.

  5. U pravu su, ali izvinjenje nije dovoljno.
    Naprotiv.
    Neophodna je odgovornost koju je vucic ukinuo za sebe i ljude iz vrha vlasti, za istaknutije pripadnike sns, za drzavne institucije (koje formalno postoje), javna preduzeca, kao i za privatne firme lojalne rezimu.

  6. Svi gore navedeni (i šire, naravno) imaju jednu zajedničku crtu, koja ih povezuje, neraskidivo. Svi oni (sveštenici, vlastodršci …) su srebroljupci, to je njihova vera i ljubav.

  7. ,,Verska“ manjina Ateisti Srbije je toliko minorna u odnosu na verujuće većinsko stanovništvo, da apsolutno može da izrazi svoj stav, ali bi trebalo da poštuje i osećanja ogromne većine nas, verujućih.

    1. Drzava se ne organizuje po necijim osecanjima, vec po ustavu i zakonima. Ovo je jos uvek republika, a ne teokratija. Ko ce sledeci zasluziti gardu na svojoj sahrani vodeci se vasim osecanjima? Neki popularan glumac, pevac, ili sportista? Ajde, shvatite vise da to sto se vama prividjaju nepostojeci prijatelji je samo vasa stvar. Ja, evo ne postujem Crkvu ni najmanje. I sta cemo sad sa mojim osecanjima?

    2. Kakve veze ima što smo manjina, tim pre što smo u pravu? Ako je ustav, najviši pravni akt jasan, onda to što ste većina ne znači da možete da ga kršite. Naprotiv. Budite pošteni pre svega prema sebi i priznajte da to nije po ustavu i onda ćemo se lako dogovoriti kako i šta dalje.

  8. Ateisti Srbije??? Ima li u ovoj zemlji i neko udruženje,Berača pamuka pa da se i oni oglase???

  9. Slažem, se, ali je takođe pitanje zbog čega je crkva prihvatila to sa mešanjem vojske i države u sahranu patrijarha? Da li to u SPC ne postoji protokol kako se sahranjuje patrijarh?

  10. Ko su ovi?
    Ima tu neko ime i prezime,
    da se sklanjamo na drugu stranu ulice kad ih sretnemo.
    Kako agresivan svet, sačuvaj Bože.

    1. gde ti vidiš agresivnost? da li si pročitala bibliju? ako nisi, trebalo bi, divna mizogina knjiga.

    2. Evo gospođo imena i prezimena ali ne morate se sklanjati na drugu stranu ulice. Naprotiv, poželjno bi bilo da porazgovaramo kao normalan svet, o stvarima o kojima imamo različite stavove. Ako je ustav, najviši pravni akt države u kojoj živimo prekršen, onda je ostrašćenost i pripadnost grupi koja ga krši sve samo ne razlog da se ponašate kao da ste u pravu. Deluje pomalo tužno. Iskreno.

      1. Kazete ustav , vidite o ustavu bi mogli da govorimo nadugacko i na siriko …ovaj ustav je nastavljac nelegalnog titovog ustava vidi tito je na vlast dosao na ryskim -staljinivim tenkovima nije dobio legalno izbore tako da ne mozete se pozvati na ustav u pokusaju da svoja osecanja manjinska nametnete vecini pa shodno tome bolje da ne raspravljamo o ustavu pozdrav …

    3. Ovo je samo dokaz da veci deo citaoca ovih novina su ateisti. Dok je na srecu svih vecinski deo ovoga naroda Hriscanski i Svetosavski.

      1. Super, vi slobodno predajte zivot bajkama, a sto se tice srece ovog naroda, ne bih se upustao dalje. Toliko smo srecni svi da je evo u toku zlatno doba i cvetaju nam ruze! Da je nas vise, a vas manje, ova zemlja bi se preporodila za 10 godina, ali vi preferirate da zivite u srednjem veku. A sve to lepo koristi bratija na vlasti…

    4. @marija To je jedna agresivna organizacija ateističkih ekstremista koja je svojom arogancijom i siledžijstvom uspela da iz svog članstva otera sve normalne i umerene ateiste.
      A ako pitaš za ime i prezime – pa, taj glavni je već stigao i na ovom portalu da ostavi svoje komentare pod svojim punim imenom i prezimenom (Predrag Stojadinović). On je i najbučniji u šikaniranju, vređanju i proterivanju iz udruženja svih koji po njegovoj meri „nisu dovoljno ateisti“.
      Da se razumemo, ovom njihovom konkretom saopštenju se nema šta zameriti, sve navedeno je i tačno i potkrepljeno argumentima, ali generalno, to udruženje ateistima u Srbiji svojim nastupima stvara još više problema nego što ih i ovako imaju.

  11. Ateisti kako nemaju veze sa bogom, tako i sa mozgom. Garda ne služi za obezbeđenje već za svečani egzilcir i počast državi. Patrijarh je jedan od naših naj istaknutih ličnosti i kao takav zaslužio počast. Niste se bunili za gardu u počast poslanicima.

    1. A ti i mozak ste baš povezani dok veruješ u nevidljivog genocidnog čiku na nebu koji je sebe poslao na zemlju da bi se ubio pa vaskrso.. 21.vek je druže, čisto da znaš.

      1. Ovo je vređanje mojih osećanja. To što je 21 vek nije izgovor. Stanje ver je stanje duha i ljubavi a to da li je neko nekom vidljiv ili ne to je za diskusiju. Tehnika ne može da objasni mnogo toga a to ne znači da to nepostoje. Postoje dobri i loši ljudi svuda i kriju se iza ovog ili onog te kad naprave problem pravdaju sebe time iza čega se kriju a pravedni preuzimaju ličnu odgovornost.

  12. I vi koji kao ne verujete u Boga opet se opredeljujete u odnosu na Njega! Staljin kad je branio Rusiju sa verujucim i neverujucim narodom zamolio je svestenstvo da zvonima sa crkava i molitvama osokole narod za kontraofanzivu i slom okupatora! Da znate nesto ne bi se ni oglasavali kad ne treba. Ali dok ne predjete granicu neka …

  13. Ako je i od Stefanovica previše je.
    Prvo plagijat doktorata pa pomaganje ocu u švercu oruzja i sad na kraju zloupotrebljavaju garde.
    Nek odgovori na osnovu kog zakona I kog clana je poslao pripadnike garde da nose kovčeg patrijarha.
    Strfanovic podnesi ostavku na sve funkcije jer nisi dostojan niti si sposoban da ih časno obavljas.

  14. Poštovana gospodo ateisti. Vas niko u ovoj zemlji ne tera da verujete u Boga ali molim vas da ne namećete svoje opredeljenje, koje poštujem, kao obavezujući. Postoji zakon po koje postoje sveštenici u vojsci i to ne samo pravoslavni pa molim. Ova država nije nastala dolaskom komunista koji su napravili vas ateiste nego je mnogo starija i uvek je bila veza između crkve i države i vojske. A šta ako su svi vojnici dobrovoljno bili tu. Ovo ne znači da crkva upravlja državom već da u državi žive i vernici i nevjernici. I svih ima svuda i šta je tu problem. Jedino se vi bunite. Zašto?

  15. Lepo bi bilo kada bi svaki gradjanin bio ispraćivan državnom gardom,kada bi svaki grad imao po nekoliko vojnika gardista čiji bi zadatak bio da vrše ispraćaj naših sugrađana na večni počinak.

  16. A šta ćemo sa himnom i ona je diskriminatorska,nadam se da će biti slobodnih raspiratora za vas što ste bili da odate počast vašem patrijarhu. Ljubi vas brat Srbin ateista

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.