Atentat na premijera Slovačke i predaja Generalštaba Trampovom zetu: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS; FoNet/Instagram Goran Vesić; Snežana Krstić Novinarke protiv nasilja/NPN; EPA-EFE/JASON SZENES; FoNet/Milica Vučković

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

Slovački premijer Robert Fico ranjen je u abdomen i ruku kad je pet metaka iz pištolja na njega ispalio jedan Slovak nezadovoljan politikom Vlade. Opširnije OVDE.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je u ime Vlade potpisao ugovor o revitalizaciji Generalštaba sa američkom kompanijom „Afiniti global development“, na čijem je čelu Džared Kušner, zet nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa, ali Vesić za televiziju Insajder tvrdi da je to samo „okvirni ugovor“. Opširnije OVDE.

Savez ženskih nevladinih organizacija „Žene protiv Nasilja“ pokrenuo je telefonsku liniju za žene koje su suočene s rodno zasnovanim nasiljem. Poziv na broj 0800 300 339 je besplatan sa svih mobilnih i fiksnih telefona. Opširnije OVDE.

Generalna skupština UN glasaće o rezoluciji o Srebrenici 23. maja, objavljeno je na sajtu svetske organizacije. Opširnije OVDE.

Sabor Srpske pravoslavne crkve počeo je u utorak liturgijom u hramu Svetog Save na Vračaru umesto u Pećkoj patrijaršiji kako je planirano, uz poruku da će vrata tog manastira na Kosovu i Metohiji, kad – tad biti otvorena za njega i vrh Crkve, kao i sve ljude dobre volje. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari