Fahrudin Ćosović, imam glavne džamije i predsednik Povereništva odbora Islamske zajednice u Tutinu, dobio je SMS poruku u kojoj se preti ubistvom glavnog muftije IZ u Srbiji Muamera Zukorlića.
– Poruka je stigla pre dva dana u 17.11 sati. Rođak ubijenog Ismaila Prentića preti da će sutra na trgu u Tutinu snajperom ili bombom pokušati da likvidira muftiju Muamera Zukorlića, za koga kaže da je najveći neprijatelj islama.

Fahrudin Ćosović, imam glavne džamije i predsednik Povereništva odbora Islamske zajednice u Tutinu, dobio je SMS poruku u kojoj se preti ubistvom glavnog muftije IZ u Srbiji Muamera Zukorlića.
– Poruka je stigla pre dva dana u 17.11 sati. Rođak ubijenog Ismaila Prentića preti da će sutra na trgu u Tutinu snajperom ili bombom pokušati da likvidira muftiju Muamera Zukorlića, za koga kaže da je najveći neprijatelj islama. Poruka iste sadržine, četiri minuta ranije, stigla je i Edibu Zukorliću, imamu u gradskoj džamiji. Pretnje su upućene sa telefona 062 1168120. O tome sam obavestio svoje pretpostavljene u Mešihatu IZ u Srbiji i Policijsku upravu u Tutinu – rekao je za Danas imam Ćosović.

Zahtev policiji da proveri ozbiljnost pretnji

Novi Pazar – Mešihat Islamske zajednice u Srbiji zatražio je od direktora policije Milorada Veljovića da proveri ozbiljnost pretnji ubistvom glavnom muftiji Muameru Zukorliću. Zamenik predsednika Mešihata Mevlud Dudić u pismu policiji, koje je dostavljeno i medijima, naveo je i broj telefona s kojeg je ta poruka stigla i koji više nije dostupan. Povodom Hidžretske nove godine Islamska zajednica u Srbiji zakazala je dve manifestacije na otvorenom – na trgu u Sjenici u 12.30 i na trgu u Tutinu u 17 sati.

Na tutinskom trgu danas u 17 časova biće organizovana proslava povodom početka Hidžretske 1429. godine (muslimanske Nove godine) i na toj svečanosti govoriće muftija Zukorlić. Imam Ćosović pretpostavlja da je pretnja upućena preko njegovog mobilnog telefona zbog toga što je on jedan od organizatora današnjeg skupa u Tutinu. Fahrudin Ćosović je na čelo tročlanog Povereništva u Tutinu došao posle raskola u Islamskoj zajednici. U kabinetu glavnog muftije Zukorlića za Danas su rekli da ove pretnje neće komentarisati, jer se to ne događa prvi put.
Ismail Prentić, čijeg rođaka tutinski glavni imam označava kao pošiljaoca preteće SMS poruke, ubijen je 20. aprila prošle godine u selu Donja Trnava kod Novog Pazara, u oružanom sukobu između policije i grupe vehabija. Ismailov brat Mirsad, sa još trojicom vehabija osumnjičenih za pripremu terorističkih akcija, uhapšen je polovinom marta prošle godine u pećini Orlovo gnezdo na planini Ninaja, u opštini Sjenica.
Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet u Tutinu danas organizuje doček Hidžretske 1429. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari