Među poslednjim srpskim takmičarima koji će otputovati na Olimpijske igre su atletičari, a u London će odleteti u nedelju u 18.10 i tako se pridružiti biciklistima, džudistima, odbojkašima i odbojkašicama, plivačima, rukometašima, teniserima, vaterpolistima i predstavnicima Srbije u stonom tenisu. Atletski tim Srbije činiće 14 takmičara što je za četiri više nego na prethodnim Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada naša država nije osvojila nijednu medalju.

Takmičenje u atletici na ovogodišnjim OI počinje 3. avgusta, a pod zastavom Srbije nastupaće Ana Subotić, Olivera Jevtić, Darko Živanović (maraton), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Biljana Topić (troskok), Dragana Tomašević (bacanje diska), Dragutin Topić (skok u vis), Emir Bekrić (400 metara prepone), Ivana Španović (skok u dalj), Marina Munćan (1.500 metara), Mihail Dudaš (desetoboj), Nenad Filipović (50 kilometara hodanje), Predrag Filipović (20 kilometara hodanje) i Tatjana Jelača (bacanje koplja).

U istoriji Olimpijskih igara Srbiji do sada pripadaju dve medalje, srebrno odličje Franje Mihalića kojim se okitio u Melburnu 1956. godine, a drugo mesto zauzeo je i Ivan Gubijan u Londonu 1948. u disciplini bacanje kladiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari