Predstavnici Specijalne bolnice „Zlatar“ i Atletskog saveza Srbije potpisali su pre nekoliko dana ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji.
U ime Specijalne bolnice, koja će ovim postati bazni kamp za visinske pripreme reprezetativaca Srbije u atletici, paraf na ugovor stavila je Vesna Ostojić-Herera, direktor ove zdravstvene ustanove, a ispred Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, generalni sekretar Saveza.

Predstavnici Specijalne bolnice „Zlatar“ i Atletskog saveza Srbije potpisali su pre nekoliko dana ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji.
U ime Specijalne bolnice, koja će ovim postati bazni kamp za visinske pripreme reprezetativaca Srbije u atletici, paraf na ugovor stavila je Vesna Ostojić-Herera, direktor ove zdravstvene ustanove, a ispred Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, generalni sekretar Saveza. Potpisivanju ugovora, pored novinara više medijskih kuća, prisustvovali su i Slaviša Purić, predsednik opštine Nova Varoš, Nenad Todorović, zamenik predsednika opštine i predsednik Upravnog odbora Specijalne bolnice „Zlatar“ i Dragan Životić, sekretar Atletskog kluba „Partizan“ iz Beograda.
– Naša obaveza je da obezbedimo uslove za boravak i pripreme atletičara, kao i da im pružamo neophodne medicinske usluge u toku boravka na planini. O sportistima koji budu odsedali u našoj ustanovi, brinuće tim vrhunskih lekara specijalista, tako da u slučaju eventualnih povreda neće morati da napuštaju pripreme – rekla je direktor Specijalne bolnice „Zlatar“ Vesna Ostojić-Herera.
Ugovorom, kako je rečeno na konferenciji za novinare, stvoreni su preduslovi za razvoj sportskog turizma na Zlataru. Obaveza Atletskog saveza Srbije je da putem medija promoviše Specijalnu bolnicu i Zlatar i obavesti međunarodne atletske saveze o kvalitetu usluga koje atletičari mogu dobiti tokom boravka na planini.
– Sportski turizam je budućnost planine Zlatar. Uz veoma mala ulaganja u infrastrukturu koja će omogućiti kvalitetne prireme i vrhunskim sportistima, realno je očekivati da Zlatar u bliskoj budućnosti postane centar za visinske pripreme atletičara, evropskih razmera. Uz pomoć Atletskog kluba „Partizan“ mi ćemo pomoći i rad atletskog kluba „Zlatar“, koji je u osnivanju – rekao je sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.
Na imanju Specijalne bolnice „Zlatar“nedavno je po nacrtu trenera Atletskog saveza Srbije izgrađena 1.300 metara duga trim staza.Pored atletčara i članova drugih sportskih ekupa nju će moći da korsite i rekreativci i gosti planine.
– Očekujemo da se nakon atletičara na Zlatar vrate i ostale sportske ekipe koje su u vreme stagnacije investicionih ulaganja u turizam na ovim prostorima,svoje „baze“ preselile u druge planinske centre. Pored trim-staze kod Specijalne bolnice „Zlatar“, više terena za male sportove, izgrađenih poslednjih godina u srcu planine, sportistima je od nedavno na raspolaganju i više obeleženih trim staza na nadmorskoj visini između 1.300 i 1.600 metara. Uskoro će početi i radovi na tartan stazi Gradskog stadiona „Branoševac“, koja će rekonstrukcijom zadovoljiti sve propisane standarde za organizovanje takmičenja u većini atletskih disciplina – kaže Nenad Todorović, predsednik Upravnog odbora Specijalne bolnice „Zlatar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari