Prema javnom pozivu koji je objavila Agencija za privatizaciju za 26. jul u Beogradu zakazana je aukcija na kojoj će biti ponuđeno 70 procenata društvenog kapitala Preduzeća za javno informisanje Radio Đerdap u Kladovu. Ukupno procenjena vrednost ove lokalne medijske kuće je nešto viša od dva miliona dinara, ili 25.

Prema javnom pozivu koji je objavila Agencija za privatizaciju za 26. jul u Beogradu zakazana je aukcija na kojoj će biti ponuđeno 70 procenata društvenog kapitala Preduzeća za javno informisanje Radio Đerdap u Kladovu. Ukupno procenjena vrednost ove lokalne medijske kuće je nešto viša od dva miliona dinara, ili 25.478 evra, a početna cena prodaje je 416 hiljada dinara. Kako Danas saznaje, budući kupac i većinski vlasnik jedinog opštinskog glasila u Kladovu, koje inače zapošljava 19 radnika, moraće u nove investicije da uloži najmanje 322 hiljade dinara.
Radio Đerdap radi već 22 godine i svakodnevno priprema 12 sati sopstvenog programa. Za razliku od ostalih opština Borskog okruga, jedino Kladovo nema opštinsku televiziju pa se zaposleni u Radio Đerdapu nadaju da će budući većinski vlasnik uložiti i u otvaranje TV kanala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari