Kragujevačko Preduzeće Vulović, u saradnji sa fabrikom MAZ iz Belorusije, proizvelo je prvi gradski niskopodni autobus sa pogonom na prirodni gas. Na promociji ovog vozila u centru Kragujevca, istaknuto je da je proizvodnja ekoloških, odnosno niskopodnih autobusa sa pogonom na prirodni gas započeta zarad očuvanja životne sredine i zdravlja ljudi u zagađenim urbanim sredinama. Otuda će ovi autobisi, prema najavi, nakon Kragujevca biti uključeni u gradski prevoz u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.


Pomoću izradi tehničko-tehnoloških rešenje za produkciju autobusa sa pogonom na prirodni gas, zaposlenima u Vulovićtransportu pružili su i stručnjaci beogradskog Vojno-tehničkog instiuta. Tokom realizacije ovog projekta firma Vulovićtransport, pored beloruskog MAZ-a, ostvarila je i poslovnu saradnju sa mnogim evropskim kompanijama koje proizvode delove i komponente za ugradnju u motorna vozila.

Iz Vulovićtransporta, čija je osnovna delatnost doskora bila gradski prevoz u Kragujevcu, poručuju da planiraju i skorašnji početak proizvodnje kamiona sa pogonom na prirodni gas, koji će prevashodno biti namenjeni komunalnim i građevinskim firmama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari