Otac i sin su poginuli dok je 14 putnika zadobilo teže i lakše povrede kada je juče oko 10 sati autobus „Kavim Jedinstva“ na relaciji Vranje – Trgovište – Radovnica, sleteo s puta u provaliju, kod mesta Donja Trnica, dva kilometra od Trgovišta. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač autobusa izgubio kontrolu i sleteo sa puta. Četiri ekipe hitne medicinske pomoći opšte bolnice iz Vranja i Trgovišta ukazale su pomoć povređenima na licu mesta.


– Na odeljenju Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih slučajeva primljeno je ukupno 14 povređenih putnika iz autobusa. Reč je o prelomima rebara, nagnječenjima i povredama unutrašnjih organa, ali su svi povređeni van životne opasnosti – rekao je za Danas Ljubiša Stoiljković, načelnik ovog odeljenja.

Na odeljenju hirurgije na lečenju je zadržano jedno lice, a zbog težine povreda, kako je potvrdio v.d. načelnika ovog odeljenja Dušan Aleksić, prebačeno je na dalje lečenje u KBC Niš.

Putnici iz autobusa navode da je nekoliko trenutaka pre nego što će se autobus survati u provaliju duboku deset metara čuli reči šofera: „Ljudi, vodite računa, pukla je guma, gubim kontrolu nad autobusom“. Zbog nepristupačnosti terena, izvlačenje povređenih putnika iz autobusa bilo je otežano, a pored lekara učestvovali su i pripadnici vatrogasne brigade i policije. 

Utvrditi uzroke nesreće

Predsednik Opštine Trgovište Darko Tomić izjavio je za Danas da „očekuje od nadležnih organa da utvrde uzroke nesreće“. Uviđaj na licu mesta obavio je istražni sudija Višeg suda u Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari