Autobus sleteo sa Ibarske magistrale, ima povređenih 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Na Ibarskoj magistrali u Tavniku nadomak Kraljeva dogodio se udes u kojem su učestvovali autobus i dva putnička vozila, a kako javlja RTS, šest osoba je lakše povređeno.

Saobraćajna nezgoda dogodila se nešto pre 23 časa, a autobus je sleteo s puta.

Kako piše RTS, među povređenima su vozači putničkih vozila i putnici iz autobusa, koji su prevezeni u Opštu bolnicu u Kraljevu.

Do udesa je došlo krivicom vozača iz jednog o putničkih vozila, saznaje nezvanično RTS.

U udesu su učestvovali autobus novopazarskih tablica, kao i dva putnička vozila. Jedan marke „opel“ čačanskih tablica i drugi „mercedes“ sa nemačkom registracijom.

JP Putevi Srbije saopštili su da je na deonici puta Mrčajevci-Kraljevo kod mesta Tavnik obustavljen saobraćaj, zbog saobraćajne nezgode i da su njihove ekipe na terenu.

Podsećamo, ranije danas na Obrenovačkom putu između beogradskih naselja Ostružnica i Umka došlo je do sudara autobusa i kamiona u kome je jedna osoba poginula, prenela je jutros Radio-televizija Srbija (RTS).

Sudar se dogodio nešto pre 8.00, a povređeno je 20 osoba.

S tim u vezi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su M. К. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On se sumnjiči da je jutros u Umki, upravljajući autobusom gradskog prevoza, udario u teretno motorno vozilo i tom prilikom jedna osoba iz autobusa je poginula, dok je 18 putnika zadobilo povrede i oni su zbrinuti u Urgentnom centru, saopštio je MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari