Autobuska stajališta u lošem stanju 1autobusko stajalište zrenjanin

Nov režim gradskog prevoza koji u Zrenjaninu funkcioniše nekoliko poslednjih godina, uvođenje kružnih i ukidanje nekih linija, doveli su u pitanje i autobuska stajališta.

Autobuska stajališta u Zrenjaninu potpuno su rekonstruisana početkom 2000-tih i deset godina su bila u zakupu jedne zrenjaninske privatne frime.

Kada je ugovor 2015. istekao, novi nije sklopljen ni sa jednim preduzećem a kada je reorganizacijom javnih preduzeća, ukinuta i Direkcija za izgradnju i uređenje grada, stajališta su ostala i bez upravljača.

Prema podacima, u gradu i prigradskom naselju Mužlja postoji oko stotinak stajališta, od kojih je većina u lošem stanju jer se ne održavaju. Da paradoks bude još veći, zbog ukidanja linija i drugačijeg organizovanja prevoza, pored određenog broja stajališta autobusi više uopšte i ne prolaze.

U praksi, veći deo stajališta ne izgleda ni približno kao ranije. Razlupani reklamni boksovi, napukle nadstrešnice, stubovi prekriveni grafitima i plakatima, klupe kojima nedostaju sedišta…

Sudeći prema nedavno usvojenom gradskom budžetu, autobuska stajališta nisu prioritet ni ove godine. U budžetu ne postoji nijedna stavka koja se odnosi na rekonstrukciju, popravku ili uklanjanje autobuskih stajališta koja više nemaju svrhu.

Više tekstova iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

N.S.J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari