Poznat rok kada se otvara autobuska stanica "Jug" na Autokomandi 1Foto: Danas.rs/Radmila Marković

Autobuska stanica „Jug“ na Autokomandi u Beogradu trebalo bi da bude otvorena otprilike kada i centralna autobuska stanica na Novom Beogradu, odnosno do kraja septembra, izjavio je danas vršilac dužnosti gradskog sekretara za saobraćaj Bojan Bovan.

Bovan je rekao da radovi na stanici na Autokomandi traju već duže vreme, a potrebna je da bi se ukinuo prelazak međugradskih autobusa preko Gazele, jer samo tako može da se rastereti najfrekventnija beogradska saobraćajnica i na taj način smanje velike gužve koje se tu prave, a onda razlivaju širom Beograda, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj.

„Ukidanje međugradskog saobraćaja preko Gazele nije ničiji hir nego rezultat ozbiljne stručne ekspertize koju su uradili stručnjaci za saobraćaj još pre nekoliko godina, samo što do sada nisu postojali uslovi da se ona i realizuje“, naveo je Bovan.

To se još nije dogodilo

To se još nije dogodilo jer najpre nije bila gotova obilaznica oko Beograda, a onda ni centralna autobuska stanica na Novom Beogradu.

„S obzirom na to da smo obilaznicu dobili prošle godine, a da otvaranje autobuske stanice za saobraćaj očekujemo do kraja septembra, konačno se stiču i uslovi ne samo da tu odluku donesemo, nego da je konačno i sprovedemo. Oni putnici koji dolaze u Beograd sa juga i ne budu želeli da idu na Novi Beograd, krajnja destinacija će im biti upravo nova autobuska stanica ‘Jug’, koju takođe puštamo u saobraćaj krajem septembra ili početkom oktobra“, naveo je Bovan.

Bovan je naglasio da se ništa ne ukida i ne smanjuje, nego se „baš unapređuje kvalitet usluge koja se pruža i na tome se intenzivno radi već dve godine“.

Autobusi će prevoziti do Slavije

Postojaće i posebni autobusi gradskog prevoza koji će sa autobuske stanice „Jug” razvoziti putnike koji budu želeli da idu put Slavije.

Bovan očekuje da će uskoro sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem obići završne radove na obe stanice, te da će moći da ih puste u saobraćaj početkom jeseni, kada bi počela i da važi odluka koja zabranjuje međugradski saobraćaj preko Gazele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari