Taksisti u Gornjem Milanovcu su, kako bi obezbedili stalne putnike, počeli da izdaju mesečne karte, ali samo na relacijama gde postoje stalne autobuske linije, i naplaćuju ih po ceni autobuskog prevoza.


Mesečne karte najčešće se izdaju za vožnje iz Gornjeg Milanovca do sela takovskog kraja i od Pranjana do Čačka, gde je najviše putnika.

Rukovodilac putničkog saobraćaja Autoprevoza u Gornjem Milanovcu Slavoljub Pajović kaže da taksisti idu ispred autobusa i na registrovanim stanicama skupljaju putnike, mada uopšte nemaju dozvole za taksi prevoz, te da rade na divlje.

– Izdavanje mesečnih karata je teška prevara jer mi za takve karte odobravamo popust od 30 odsto, a oni to naplaćuju po redovnim cenama autobuskog prevoza, o čemu smo podneli prijave nadležnim opštinskim inspekcijama – kazao je Pajović.

Vozač autobusa za Pranjane Mikan Bralović istakao je da od taksista ne može bezbedno da stane na autobuskoj stanici i da su mu, kada ih je upozorio da ugrožavaju bezbednost putnika, pretili da će ga „prebiti i zapaliti autobus“.

Opštinski inspektor za saobraćaj i puteve Miloš Mijailović je rekao da je problem divljih taksista evidentan i da će se rešiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari