– Ukupna dužina ove ulice je 925 metara, a do sada je odrađeno 500 metara i ja očekujem da ćemo iduće godine u potpunosti završiti radove. Ukupna vrednost investicije iznosi 6.890.000 dinara, od čega je 2,5 miliona dinara obezbeđeno iz Fonda za razvoj i 5,4 miliona dinara iz budžetskih sredstava. Širina kolovoza je šest metara, urađene su dve ivične trake od po 20 centimetara i dve betonske staze

– Ukupna dužina ove ulice je 925 metara, a do sada je odrađeno 500 metara i ja očekujem da ćemo iduće godine u potpunosti završiti radove. Ukupna vrednost investicije iznosi 6.890.000 dinara, od čega je 2,5 miliona dinara obezbeđeno iz Fonda za razvoj i 5,4 miliona dinara iz budžetskih sredstava. Širina kolovoza je šest metara, urađene su dve ivične trake od po 20 centimetara i dve betonske staze širine 1,5 metara, tako da smo u ukupnoj dužini od 500 metara dobili kolovoz i pešačke staze. Za narednu godinu ostalo je još oko 425 metara i za to je potrebno obezbediti dodatnih šest miliona dinara“, naveo je direktor Direkcije za izgradnju grada PožarevcaMiodrag Stojković.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević uputio je apel meštanima da budu još malo strpljivi i sačekaju da se radovi konačno završe: – Danas smo imali na sastanku sa Direkcijom dogovor i mogu javno da obećam da ćemo sledeće godine kompletno završiti ovu ulicu uključujući i uvođenje rasvete. Ulica je urađena po svim standardima i meni je žao što nismo bili u mogućnosti, zbog finansijske situacije, da je u jednom mahu u potpunosti završimo, ali obećavamo da ćemo to naredne godine učiniti. Prošli put kada smo obilazili radove najavili smo raspisivanje javne nabavke vezano za Zapadni kolektor i već su započeti radovi na početku Zmaj Jovine ulice, a 1.avgusta biće otvoren skraćeni postupak javne nabavke, jer se radi po Zakonu o podsticaju građevinarstva. Nadam se da ćemo radove na Zapadnom kolektoru početi polovinom sledećeg meseca odmah posle potpisivanja ugovora sa izvođačem“.

Prema rečima zamenika direktora Direkcije za izgradnju, Milinka Zdravkovića, u prethodnom periodu je dosta uloženo u komunalnu infrastrukturu. Rekonstrukcija niskonaponske mreže je otpočela 2007. godine, trafostanica za potrebe crpne stanice je urađena 2008. godine, a do kraja septembra meseca bića urađena i rasveta u ovoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari