Azdejković: Vučić treba da shvati da se na RTS-u poštuju određeni standardi 1Foto: Aleksandar Crnogorac

Član Upravnog odbora RTS-a Predrag Azdejković, povodom sinoćnog gostovanja Aleksandra Vučića na javnom servisu, naveo je za Danas da predsednik treba da shvati da je došao na javni servis i da tamo postoje određeni profesionalni standardi koji se poštuju.

– Svako ima pravo da mu se nešto ne sviđa, i da neće da gostuje, to je osnovno ljudsko pravo, ali ako on kaže da je predsednik svih građana onda mora da istrpi i opoziciju i novinare, kaže Azdejković.

Smatra da Vučić ovim načinom ne preti da neće gostovati na RTS-u, već je ovo više vid pritiska.

Tokom sinoćnog gostovanja u Dnevniku 2, Vučić je na samom početku prekinuo je novinarku javnog servisa rečima da mu je žao što je pristao da govori za RTS.

– Izvinjavam se gledaocima što sam došao u RTS, posebno posle ovoga što ste i večeras priredili, ali ću na profesionalan način obaviti svoj posao i ubuduće ću se na drugi način obraćati građanima Srbije, kazao je Vučić, aludirajući na prilog o izborima koji je u dnevniku pušten pre njegovog gostovanja.

Tokom predizborne kampanje, provladini mediji objavili su da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao gostovanje u Dnevniku RTS-a i navodno poručio javnom servisu da umesto njega pozovu kandidata pokreta Kreni-promeni za gradonačelnika Beograda Sava Manojlovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari